SVI NA MARKOV TRG: Novi prosvjed inicijative Hrvatska može bolje

hrvatska može bolje, prosvjed

Zbog ignoriranja od strane vladajućih organizacije civilnog društva okupljene u inicijativu Hrvatska može bolje danas organiziraju novi prosvjed potpore Cjelovitoj kurikularnoj reformi, ovaj put na Markovom trgu s početkom u 18 sati.

Odgovorne za neprovođenje reforme školstva na čelu s resornim ministrom Šustarom još jednom pozivaju na ostavke.

“Od prosvjeda 1. lipnja do danas nitko se nije niti jednom rječju izjasnio na naše zahtjeve, niti je netko odgovorio i dao poruku 50 tisuća građana koji su se okupili na tom prosvjedu. Upravo suprotno, potpuno su se oglušili i ignorirali glas građana i na taj način mi smo pokazali kako u ovoj zemlji nema političke volje za provedbu ove reforme”, istaknula je predstavnica inicijative Eli Pijaca Plavšić.

Ponovila je da su, između ostalog, tražili da se vjeruje procesu kurikularne reforme bez pritisaka i intervencija i da se odbaci zaključak saborskog Odbora za obrazovanje o nadopunjavanju Ekspertne radne skupine s deset novih članova.

“Naša poruka na Markovu trgu kako bi nas konačno i čuli bit će vrlo jednostavna: onima koji su na vlasti poručujemo da je dosta i da odstupe. Isto tako puno važnija poruka onima koji misle vladati ovom zemljom je da moraju slušati glas građana i da ne smiju iznevjeriti šanse za budućnost naše djece u ovoj zemlji.”

“Okupljanjem konačno šaljemo i poruku svim političkim elitama, bez obzira s koje strane političkog spektra dolazili, da nakon 1.6.2016. stvari više nisu iste. Oni koji se igraju s budućnošću obrazovanja, svih generacija koje dolaze, više nemaju političku budućnost u ovoj zemlji”, rekao je iz incijative Nikola Baketa.

Inicijatori prosvjeda ponovili su još jednom da se ne radi o skupu oporbe, te su sve zainterirane građane iz drugih gradova ovaj put pozvali da im se pridruže u Zagrebu poručivši kako ovo nije zadnja akcija potpore provedbi kurikularne reforme.