MILAN BANDIĆ: U Zagrebu niže cijene odvoza smeća za 30 posto od 1. kolovoza

Podijelite članak

milan bandić

U Gradskoj četvrti Gornji Grad – Medvešćak svečano je otvoreno prvo mobilno reciklažno dvorište. Na križanju ulica Horvatovac i Ružičnjak građani metropole moći će potpuno besplatno odlagati tridesetak različitih vrsta otpada, uključujući i onaj glomazni.

„Ovo je prvo mjesto gdje ljudi mogu odvojiti otpad, stoga je njegovo značenje za četvrt vrlo veliko“, rekla je Vlasta Toth, potpredsjednica Vijeća gradske četvrti Gornji Grad – Medveščak.

Uz ovo na Horvatovcu, otvorena su reciklažna dvorišta i u Brezovici, te Folnegovićevoj ulici u Trnju.

Voditeljica podružnice Čistoća, Marina Lovrečki najavljuje da će ove godine otvoriti još dva, gradu Zagrebu toliko potrebna, mobilna reciklažna dvorišta.

„Kako bi građane grada Zagreba naviknuli na korist odvajanja otpada i ukazali im na potrebu, ali i nužnost njegovim savjesnim gospodarenjem, osim postojećih ”dvorišta“ otvoriti ćemo još dva mobilna, i to u Gradskoj četvrti Podsljeme, te Trešnjevci – Jug», ističe Lovrečki.

Zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić najavio i mogućnost manjeg odvoza kućnog otpada, a posljedično i niže račune za građanje.

„Mogu najaviti da ćemo od 1. kolovoza uvesti novi način odvoza otpada. To znači da će se na 85 posto teritorija grada Zagreba odvoz smanjiti s tri na dva puta tjedno, što znači 30 posto manje račune», rekao je Bandić. (b. f.)

Komentiraj