SVEĆENIK IZVRIJEĐAO PULJKA: Bijedniče, dao Bog da ti dica budu pe*eri i lezbijke

U Splitu je napadnut i divljački pretučen volonter Split Pridea, koji je morao puzati da bi dozvao pomoć.

O nemilom događaju su se oglasili iz Split Pridea, a napad je osudio i gradonačelnik Ivica Puljak.

Na Facebooku je Puljak napisao: “Najoštrije osuđujem homofobni napad na volontera Split Pridea, koji je prošlog tjedna fizički ozlijeđen na jednoj od splitskih plaža. Split je otvoren i tolerantan grad u kojem se svi trebaju osjećati slobodno i sigurno, neovisno o boji kože, vjeri ili seksualnoj orijentaciji. Neizmjerno mi je žao da su naši sugrađani izloženi bilo kakvim oblicima mržnje i kao gradonačelnik učinit ću sve što mogu da se to promijeni”.

A kada je portal Dalmacija danas objavio članak s Puljkovom reakcijom i podijelio ga i na svojoj Facebook stranici, s vulgarnim se komentarom javio Fra Branimir Šegota – Šegi.

“Bijedniče Puljak, dao Bog da ti dica budu pederi i lezbijke! Đubre izopačeno, spodobo, umrit ćeš u svojoj izopačenosti”, napisano je.

Istup svećenika komentirao je i splitski SDP-ovac Damir Barbir.

“Nakon što je gradonačelnik Splita Ivica Puljak osudio homofobno nasilje prema volonteru Split Pridea, čime je poslana jasna poruka da je Split otvoren i tolerantan grad koji jedino što ne tolerira je nasilje, stigao je odgovor fra Branimira Šegote u komentarima na lokalnom portalu koji nas uvjerava suprotno. Koji je Vaš Split? Ljubav ili mržnja?” napisao je SDP-ovac.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!