SUĐENJE ZAVADLAVU: Otac ubijenog mladića – Moj sin je ubijen greškom, upucan s leđa i ostavljen da umre

U Splitu je počelo suđenje Filipu Zavadlavu (25) za trostruko ubojstvo, a tereti ga se da je 11. siječnja u Varošu sa 37 metaka iz automatske puške ubio trojicu koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na motociklima.

Osim za trostruko teško ubojstvo, splitskog se pomorca tereti i za nedopušteno držanje oružja te za općeopasnu radnju. Prijeti mu i do 50 godina robije.

“Moj sin je ubijen greškom, upucan s leđa i ostavljen da umre u lokvi krvi, dok je ubojica otišao otuširati se i na piće. Moj sin je išao po ručak kojeg je naručio u restoranu kad ga je Zavadlav upucao”, kazao je u svom svjedočenju Vlado Ožić Paić, otac ubijenog Marina Ožića Paića, koji je za smrt sina saznao na povratku s puta iz Sarajeva, piše Slobodna Dalmacija.

Na pitanje tužitelja Žarka Štrbca, kako to misli da je njegov sin ubijen greškom, on je kazao: “Trebao je biti ubijen drugi muškarac, on je imao jedno vrijeme svog života plavi Burgman motor, a kojeg je te kritične prigode vozio moj sin”, pojasnio je. Dodao je i kako je za njegovog sina posebno traumatičan događaj bio razvod roditelja, kad je on imao 15 godina…

Posebno je zahvalio Torcidi koja na svakoj utakmici ističe ime njegovog sina, dok to što se njegovo ime pojavljuje i na stadionima diljem Europe govori, kazao je, da njegov sin nije bio kriminalna osoba nego dobar čovjek.

“Došao sam svjedočiti s porukom da više nikada nitko ne uzme pravdu u svoje ruke”, kazao je, dodajući da se on borio za svoju zemlju, da je voli i da se nada kako će sud donijeti pravičnu presudu. Zapitan za pitanje odštete, kazao je: “Moj sin bio je moje Sunce oko kojeg sam se vrtio i ja sam sad u tami. Ako mi možete vratiti moje Sunce, ne tražim odštetu. Ako ne, onda tražim”.

 

Komentiraj