SUĆUT OBITELJI LETICE: Evo što su rekli premijer, predsjednik, predsjednik Sabora i gradonačelnik Zagreba

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik RH Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputili su izraze sućuti obitelji preminulog Slavena Letice koja prenosimo u cijelosti.

“Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku gospodina Slavena Letice. Kao istaknuti hrvatski sociolog, sveučilišni profesor, publicist i političar, obilježio je društveni i politički život Hrvatske. Pamtit ćemo ga kao savjetnika prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, i predanog saborskog zastupnika. Kao ugledan profesor, odgojio je naraštaje studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu, a iza sebe ostavio je brojne članke, kolumne i knjige u kojima ostaje sačuvano njegovo bogato znanje, iskustvo i promišljanja. U ovim teškim trenutcima za Vašu obitelj, primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja uime hrvatske Vlade i u moje osobno ime”, priopćeno je iz Ureda Vlade.

Predsdjednik Milanović na Facebooku je napisao: “Izražavam svoju iskrenu sućut obitelji gospodina Slavena Letice, s tugom i žaljenjem sam primio vijest o njegovoj smrti. Svojim sveučilišnim radom, a posebno kao publicist, sociolog i političar gospodin Letica značajno je obilježio društveni i politički život Hrvatske.”

“Poštovana obitelji Letica, s tugom sam primio vijest da nas je napustio gospodin Slaven Letica. Molim vas da, uime Hrvatskoga sabora i osobno, primite izraze najiskrenije sućuti.

Gospodina Slavena Leticu pamtit ćemo kao istaknutog sociologa i sveučilišnog profesora na Medicinskom fakultetu te plodonosnog autora s nizom objavljenih znanstvenih i stručnih knjiga i članaka.

Posebno ćemo pamtiti angažman gospodina Letice kao zastupnika u petom sazivu Hrvatskoga sabora, u kojem je aktivno radio na promicanju demokratskih procesa u Hrvatskoj, osnaživanju višestranačja te zastupanju hrvatskih stajališta u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.  

U ovom tužnom trenutku, moje misli su s Vašom obitelji”, stoji u priopćenju Ureda predsjednika Sabora 

Milan Bandić uputio je obitelji telegram sućuti u kojemu stoji: “Poštovana obitelji Letica, Sa žalošću sam primio vijest o smrti prof. dr. Slavena Letice koji će zauvijek ostati upamćen kao ugledni sveučilišni profesor, ekonomist, političar, sociolog, publicist koji je svojim radom i zalaganjem ostavio dubok trag u stvaranju moderne Republike Hrvatske. Uime Grada Zagreba i svoje osobno ime, izražavam duboku i iskrenu sućut.”

Komentiraj