STRENJA LINIĆ PREDSJEDNICI: Išla sam na vjeronauk, slavila Božić, u Trst išla po zavjese, ali ne željezne

Istaknuta zastupnica MOST-a Ines Strenja Linić reagirala je na niz nevjerodostojnih izjava predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, pa se i pita je li toliko daleko to predsjedničino Jelenje od riječkog Korza i jesu li njih dvije uopće živjele u istoj zemlji?

Jer za sve ono čega nije bilo, ili što se moglo ili smjelo, a što nije Strenja Linić ima suprotno mišljenje od Grabar Kitarović.

Ovo je objava Strenja Linić na Facebooku:

MOŽDA NAS DVIJE NISMO ŽIVJELE U ISTOJ ZEMLJI❓

Jer mada sam starija punih 3 godine, jela sam razne vrste jogurta, išla redovno na vjeronauk i putovala bez problema, redovno u Trst, u par navrata i dalje. Slavila Božić i sve blagdane redom, glumila naravno za polnoćku i dan danas se družim s tim “klincima” iz Kresnikove.

Roditelji mi nisu bili članovi SKJ i obzirom da su bili radnici, nisu mi mogli omogućiti da završim srednju školu u Los Alamosu jer je to ipak bilo za one dubljeg džepa. A osim zavjesa koje smo kupovali redovno u Trstu, za Željezne nisam znala niti se iza nje “skrivala”.

Onda je došao rat. Nisam ni stigla do Fulbrightove stipendije, vjerujem da je zaslužena, imala sam druge prioritete u životu. Naravno ne da nosim pušku, već da budem s našim dečkima koji se hrabro bore i maštaju tamo gore u Lici o suncem okupanoj Rijeci i nekim dragim ljudima koji ih cekaju doma.

Biti liječnik tada s njima najveća je privilegija koju može mladi liječnik imati u svom životu. Iskreno.

I sad se pitam da li smo nas dvije zbilja živjele u istoj zemlji? I da li je baš toliko daleko to Jelenje od riječkog Korza?

Moja fotku iz tog vremena, 1979. ( ja, druga s desna🙃). Vjerujem da vam je sve jasno.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10220259562469462&set=a.4311965807585&type=3&theater” bottom=”30″]