OBERSNEL O PREDSJEDNIČINOJ IZJAVI O NK RIJEKA: “Pa koliki je taj rezervoar gluposti? Gdje je kraj?”

Mnogo je reakcija na izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je u Splitu govoreći o Jugoslaviji rekla među ostalim kako je “naša Rijeka u to vrijeme je bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu”.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na Twitteru je napisao:

“Nakon što je iz Željezne zavjese sa crvenim pasošem otišla na školovanje u SAD, KGK danas izvrijeđala NK Rijeku kao rezervni srpski klub. Pa koliki je taj rezervoar gluposti? Gdje je kraj?”

“Rijeka je bila, jest i ostat će hrvatski grad. NK Rijeka je bila, jest i ostat će hrvatski klub. Rezervna momčad Rijeka nikada nije bila ikome – niti domaćim, a bogami svakako ne klubovima neke tamo druge države”, napisala je na Facebooku HDZ-ovka Ivona Milinović, a SDP-ov Peđa Grbin piše:

“Ovo je bio toliko lijep vikend da sam mislio ignorirati njene verbalne izlete, ali ovo je stvarno vrh vrhova. Pa što joj je, zaboga miloga, NK Rijeka skrivila?!?! U vremenima o kojima govori Rijeka je tukla Reala 3:1”.

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović navela je da je svojevremeno navijala i za Hajduk i za Dinamo. No, smatra da je Rijeka u neka ranija vremena bila rezervni klub srpskim klubovima. “Kao Riječanka sam odlazila na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka u to vrijeme je bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu i oni domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su najviše u Hajduk, nešto malo u Dinamo”, kazala je Grabar-Kitarović.