STRAVA U SUSJEDSTVU: Iz Kalašnjikova u općini Grude ubio dvije i ranio još dvije osobe

Dva sata poslije ponoći policija je obaviještena o strašnom zločinu – dvije osobe su ubijene, a dvije ranjene u pucnjavi koja se desila u mjestu Gorica u općini Grude u BiH.

Naime, kako piše Hercegovina info, u strašnom zločinu ubijeni su 34-godišnjak i poznati poduzetnik, a teže ranjenom je jedna noga amputirana u SKB Mostar.

Navedeno je i to da je do pucnjave došlo nakon što je na tradicionalnoj seoskoj zabavi, koja se održavala povodom proslave sv. Stjepana, u župi Gorica Sovići, došlo do svađe u kafiću pa je tako muškarac iz kalašnjikova pucao po masi ljudi koji su se nalazili ispred kafića. U pucnjavi su preminule dvije osobe, a dvije osobe su ranjene (jedna zadobila teže, druga lakše povrede).

Policija je nakon toga uhitila osobu koja se sumnjiči za izvršenje ovog kaznenog djela.

Naložit će se obdukcija tijela smrtno stradalih i poduzet će se i druge radnje u cilju procesuiranja počinitelja kaznenih djela ubistvo i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Velimir Bušić, jedan od osnivača HDZ-a 1990. i bivši zastupnik u Skupštini ZHK, jedan je od dvojice ubijenih u sinoćnjoj pucnjavi u Grudama, potvrđeno je za Klix.ba.