OSTANI U SINJU: Mjera gradonačelnika Bulja – 75.000 kuna mladima za rješavanje stambenog pitanja

Gradsko vijeće Grada Sinja jednoglasno je donijelo mjeru gradonačelnika Bulja “OSTANI TU”, kojom mlade obitelji mogu ostvariti potporu u iznosu od 75 tisuća kn za rješavanje stambenog pitanja.

Izvor; Media servis

“Obitelj i demografska obnova su u središtu naših politika”, naglašavaju iz Mosta.

Sinj je i grad s jednim od najizdašnijih potpora za novorođenu djecu – 10 tisuća za prvo, 15 tisuća za drugo i 20 tisuća za treće dijete, a donesena je i mjera kojom se mladim obiteljima pomaže rješavanje stambenog pitanja u Hrvatskoj.

Mjerom “OSTANI TU” gradonačelnika Bulja obiteljima se daje potpora od čak 75 tisuća kn za projektnu dokumentaciju, kupovinu zemljišta, gradnju, dogradnju ili kupovinu prve nekretnine.

“Na obiteljima počiva demografska obnova Hrvatske i one moraju imati poseban status u društvu. Pozitivni demografski pokazatelji preduvjet su ekonomskog i društvenog rasta, a naš mirovinski sustav postaje dugoročno održiv. Našim ljudima treba olakšati osnivanje obitelji i pomoći im u tome. Most će na to staviti posebnu pažnju. Sinj je primjer onoga što želimo učiniti na razini cijele Hrvatske. Hrvatska je zemlja puna potencijala kojeg tek treba osloboditi”, kažu iz Mosta.