STRAVA U NJEMAČKOJ: U Solingenu policija pronašla petero ubijene djece – najmlađe od godinu dana

Njemački Bild piše kako se sve dogodilo u Solingenu koji je 23 kilometra udaljen od Düsseldorfa u pokrajini Sjeverna Rajna – Vestfalija. Tijela su pronađena u privatnom domu u stambenoj zgradi, rekao je glasnogovornik policije. I drugi mediji pišu kako je riječ o zločinu.

Još se ništa ne zna službeno o pojedinostima i uzrocima smrti niti potencijalnih osumnjičenika, a novinari Das Bilda doznaju iz neslužbenih izvora da je policiju nazvala njihova baka iz Mönchengladbacha, s jasnim upozorenjem da je 27-godišnja majka usmrtila svoje petero djece, te da je potom u nepoznatom pravcu otišla s posljednjim živim djetetom.

Pronađena mrtva djeca bila su u dobi između jedne i osam godina. Riječ je o tri djevojčice u dobi od 18 mjeseci, odnosno od dvije i od tri godine, te o dvojici dječaka u dobi od šest i od osam godina. 

“Nakon toga žena je pokušala suicid na željezničkom kolodvoru u Düsseldorfu. Teško ozlijeđena je preživjela i sada se nalazi u bolnici”, naveo je Der Spiegel službenu izjavu iz policije, koja je potvrdila da je majka u bijeg otišla sa svojim šestim djetetom, 11-godišnjim sinom, koji je sada “u krugu obitelji”.