STRAVA U GRČKOJ: U sudaru vlakova poginulo tridesetak putnika, mnogo ozlijeđenih

Najmanje 36 ljudi je poginulo, više od 80 je ozlijeđeno dok se njih 25 vodi kao nestali, u sudaru teretnog i putničkog vlaka blizu grčkog grada Larisse.

Izvor: Media servis

Spasilački timovi izvlače putnike iz smrskanih vagona. Nesreća se dogodila iza ponoći, putnici su iskakali iz vagona, od kojih se jedan čak i zapalio.

Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis posjetio je mjesto nesreće i proglasio trodnevnu žalost i obećao istragu.

Predsjednica Grčke Katerina Sakellaropoulou opisala je nesreću vlaka kao nezamislivu tragediju.

“Suočavamo se s nezamislivom tragedijom, poginuli su uglavnom mladi ljudi. Dijelimo bol onih koji su izgubili svoje najmilije, iako znamo da je njihova bol tolika da je nikakve utješne riječi ne mogu ublažiti. Borimo se za ozlijeđene i nadamo se da će se brzo oporaviti.

Zahvaljujemo spasilačkim ekipama i medicinskom osoblju koje daje sve snage u akciji izvlačenja i spašavanja. Izražavam duboku tugu i suosjećanje s obiteljima stradalih. Uz njih smo”, rekla je.

Poruke podrške, među ostalima poslali su ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Vjeruje se kako među žrtvama ima mnogo studenata koji su se vraćali nakon produženog vikenda. Šef bolnice u Larisi Apostolos Komnos rekao je da su poginuli većinom dvadesetogodišnjaci.

Premijer Grčke kazao da će zemlja ući u trodnevno razdoblje žalosti.

Sve javne proslave otkazane su, a zastave na javnim zgradama biti če na polja koplja sve do petka.

Policija kaže da je šef postaje u Larissi uhićen nakon sudara u kojem je poginulo najmanje 36 ljudi.