OKRŠAJ U SABORU: Sabor nije vaša “lokalna birtija” – Jandrokoviću poručila Selak Raspudić

MOST-ovac Nikola Grmoja najavio je za petak sastanak oporbe vezano za prikupljanje potpisa za nove inicijative.

Izvor: Media servis

‘‘Prikupljat ćemo potpise da se na dnevni red stavi izvještaj predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića o stanju u pravosuđu, o aktualnom slučaju Franak. Vidjeli smo pokušaj obračuna banaka s predsjednikom Vrhovnog suda, a komentirao je nedavno na jednoj televiziji izmjene Zakona o kaznenom postupku koje je ocijenio izrazito negativnima jer premijer želi zaustaviti curenje informacija u medijima‘‘.

Na pitanje hoće li se pridružiti inicijativi zastupnice Karoline Vidović Krišto o opozivu predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, odgovorila je:

‘‘Mi ćemo potpisati, ne možemo biti protiv oporbenih inicijativa i stvarno predsjednik Sabora zloupotrebljava svoje ovlasti, ali smo skloniji konstruktivnim rješenjima u vidu ovoga što je predložila zastupnica Selak Raspudić – reformu ovakvog Sabora‘‘.

Mariji Selak Raspudić je zbog njenog prijedloga i negodovanja u sabornici Jandroković oduzeo pravo govora, a onda je stala pred novinare i iznijela svoju stranu priče.

‘‘Ja sam predložila izmjene Poslovnika Hrvatskog sabora, dakle svojevrsnu izrazito ozbiljnu reformu Hrvatskog sabora, a Gordan Jandroković je odbio uvrstiti moj prijedlog u dnevni red jer je po njemu to isključivi posao Odbora za Ustav, međutim to nije točno. Gordan Jandroković, jedino što ja mogu iščitati iz ovoga, zapravo želi spriječiti raspravu o reformi Hrvatskog sabora‘‘.

„Optužili ste me da Vas blokiram u reformi Sabora, a nisam Vas blokirao nego uputio na Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav”, poručio je Jandroković-

“Svake sile za vremena gospodine Jandrokoviću, vi ste vremeniti, a ne vječni i vašem proceduralnom nasilju doći će jednom, i to skoro, kraj”, poručila je Selak Raspudić Jandrokoviću dodajući da Sabor nije njegova “lokalna birtija”.

Odbacivši njezine optužbe kao spin i manipulaciju, Jandroković je naveo da je postupio u skladu s Poslovnikom i dosadašnjom praskom. Ističe da je izrijekom propisano da Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav predlaže donošenje i promjene Poslovnika.

„Dakle govorili ste neistine”, kazao je i dodao da je na njezin prijedlog odgovorio u roku dva dana.  „Vi kažete da to nije isključivo pravo Odbora, međutim praksa samo od 2013. je da se sedam puta mijenjao Poslovnik i svaki puta je predlagatelj bio Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav”, pojasnio je Jandroković.

Najavio je da će osobno od Odbora za Ustav zatražiti da se očituje o njezinu prijedlogu. „Onda ćemo vidjeti jeste li u pravu, ali ako niste bilo bi lijepo da se ispričate i kažete da ste pogriješili što nikada od Vas nisam čuo”, poručio je Jandroković zastupnici Mosta.

 

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!