STRAVA KOD ZAPREŠIĆA: Pronađena beživotna tijela majke i djeteta – sumnja se na nasilnu smrt

Iz policije zastrašujuća vijest – na području Donje Bistre pronađena su dva tijela bez znakova života.

Doznaje se kako se radi o majci i djetetu, a policija sumnja na nasilnu smrt.

Zagrebačka policija dojavila je da su oko 13:20 na području Zaprešića, na području Donje Bistre tijela pronađena u obiteljskoj kući.

Prema neslužbenim informacijama majci je 30 a dječaku pet godina.

Sumnja se da je majka najprije ubila dijete pa sebe.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Suprugu i dijete je u kući pronašao suprug. Mještani su u šoku.

“Nedavno su se doselili u Donju Bistru. Uglavnom su bili povučeni pa ih susjedi nisu imali prilike puno upoznati”, doznaje Dnevnik.hr.

Mještani su rekli da su viđali majku i dijete, ali ne i oca.

O cijelom događaju oglasilo se Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

“Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike užasnuto je današnjim tragičnim događajem u Donjoj Bistri.

Do sada u obitelji nije bilo postupanja iz domene nasilja u obitelji, no odmah po saznanju nesretnog događaja žurno smo u nadležni centar za socijalnu skrb uputili upravni nadzor, kako bi ispitali sve okolnosti.

Obitelj je mjesto gdje bi djeca trebala biti sigurna i zaštićena, ali nažalost događaji poput ovoga pokazuju nam da nije uvijek tako. Kroz aktivnosti Ministarstva trudimo se djelovati sveobuhvatno – zakonodavno kroz reformu sustava socijalne skrbi te medijski kroz nacionalne kampanje, kojima je cilj osvijestiti javnost o neprihvatljivosti nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Kako bi se osigurala pomoć za žrtve nasilja u obitelji uspostavljena je i besplatna 24-satna telefonska linija 116 006 koja radi i vikendima i blagdanima i koja je zaprimila stotine poziva od svog pokretanja te pomogla brojnim žrtvama.

Odgovornost je svih, od sustava do svakog od nas pojedinačno, da učinimo sve što je u našoj moći da zaštitimo ranjive skupine društva – svaki oblik nasilja se mora prijaviti, a žrtvi pomoći. Jedino tako možemo, korak po korak, biti bolje društvo s nultom tolerancijom na nasilje”, poručili su iz Ministarstva.