ALBANAC PAO S HEROINOM: Preko Kleka švercao drogu – nanjušio ju službeni pas

U poslijepodnevnim satima u petak, 1. travnja, na ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Klek pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak, državljanin Albanije.

Iz PU dubrovačko-neretvanske javljaju kako je nakon obavljene granične kontrole vozilo izdvojeno gdje se, u suradnji s carinskim djelatnicima, pristupilo pregledu vozila jer je na stražnjem dijelu vozila uočena pregrada, odnosno bunker.

U pregledu je sudjelovao i vodič sa službenim psom za detekciju droga, koji je reagirao na prisutnost droge u vozilu, nakon čega je zatražen nalog za pretragu.

“Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku u jutarnjim satima u subotu, 2. travnja pretraženo je vozilo te je u spomenutom bunkeru pronađeno 14 pvc paketa s ukupno 7.463,7 g heroina”, javljaju iz PU dubrovačko-neretvanskae.

U priopćenju PU dubrovačko-neretvanske stoji kako je droga oduzeta, a albanski je državljanin, nakon nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.