STIPE PETRINA: I Petrov i Plenković dirigirani su iz istog centra moći – Kaptola

Stipe Petrina

Bivši sborski zastupnik i gradonačelnik Primoštena Stipe Petrina gostovao je na N1 televiziji i govorio o izborima, izbornim rezultatima, političkim suparnicima.

O tome je li moguće da HDZ i Most opet formiraju vladu Petrina je za N1 rekao: “Ako bude takav izborni rezultat, to je već gotova stvar. Mi se ne trebamo zavaravati tko stoji iza Mosta i tko je stvorio Most. Jasno je da je to najkonzervativniji i najrigidniji dio katoličke Crkve.”

Na pitanje kako onda komentirate jučerašnje izjave Bože Petrova o biskupu Vladi Košiću, Petrina spremno odgovara:

“Je li itko normalan više shvaća gospodina Petrova? On je ovjerio svoju izjavu kod javnog bilježnika, pa ju bacio pod noge nakon dva mjeseca. On je u političkom sustavu apsolutno mrtav čovjek. On je prevario naciju. Ovjerio je da neće, pa je odustao od toga. Obećao smanjenje plaća, nije to učinio. Prodao je Končar, dignuo ruku za to. U proračun je od Končara godišnje kapalo 200 milijuna kuna. Ja bih ga pitao bi li prodao nešto iz svog privatnog portfelja, što mu na godišnjoj razini donosi više dobiti, za polovicu toga iznosa. Kad Božo Petrov kaže bilo što, to kod normalnog čovjeka može izazvati smijeh i ništa drugo.”

Na izjave Petrova kako ni Milanović ni Plenković neće biti premijeri, Petrina uzvraća: “Ako Petrov bude premijer, to će biti nacionalna tragedija, gora od Milanovića i Plenkovića. Pitanje je što je Petrov napravio u zadnje tri godine u Metkoviću. I Plenković i Petrov dirigirani su iz jednoga centra moći… Kaptol. Zašto ljudi desne provenijencije dolaze na Kaptol, zašto Kaptol ne odlazi u Banske dvore? Ja bih volio vidjeti što su ta gospoda napravila. Što je vlada Tihomira Oreškovića, u kojoj je Most bio jedan od glavnih faktora, učinila konkretno? Prodali su Končar, prodaju strateške firme, dali su glas za eksploataciju Slavonije, zaklinjali su se u mjere štednje, reformu državne uprave, a podržali su proračun u kojemu je 46 posto određeno za plaće, ukinuli su ured bivšem predsjedniku Mesiću, a Vlada je potrošila puno više novca za ljetovanje Oreškovića. Licemjerje.”