STAŠIĆ PODRŽAO HOUDEKA: Bravo Jacques, ma, bolje biti debel nego debil!

Nakon što je naš popularni pjevač Jacques Houdek doživio neugodnost na plaži na temu svojih kilograma i odlučio o tome javno progovoriti i poslati poruku svima koji žele posramiti ljude koji imaju teškoća s viškom kilograma.

”Sve nas, koji imamo problem s prekomjernom težinom, osuđuje se i ponižava do te mjere da sam potpuno uvjeren kako je danas daleko najveća “sramota” upravo – biti debeo. Mi smo, ustvari, u tolikoj mjeri stigmatizirani, da je to postao pravi pravcati mobbing. Osim klasičnog sprdanja na naš račun, tu se odmah tako olako i na prečac donose zaključci o našem zdravlju, bez da nam je itko napravio osnovne krvne pretrage ili pregledao nas – svi su stručnjaci, doktori, eksperti koji sve vide. A ne vide npr cigaretu u svojim ustima. Ne vide one litre alkohola koji su u sebe nalijali za vikend. Ne vide svoje probleme. Vide debljinu i s gađenjem ustvrđuju da je ta osoba lijena, neuspješna, nesretna… Predrasuda, u punom smislu te riječi”, napisao je među ostalim Houdek na Facebooku.

Bilo je tada mnogo najrazličitijih komentara, a sada se s podrškom javio i naš sjajni majstor na violini Antun Stašić, koji na Facebooku piše:

Debeli Jacques i nizak Antoine!

“Uvijek su postojali i uvijek će ih biti. Idemo to konačno prihvatiti i preboljeti. Pa da svi zajedno konačno ljepše i skladnije nastavimo živjeti naše živote u miru.” JH

Tko je to od nas rođen savršen, tko živi savršeno, tko smije komentirati tuđu slabost ili bolest, rugati se.. Nitko. Ma, bolje biti debel nego debil!

BRAVO Jacques što uvijek iskreno i hrabro govoriš o problemima koji nas okružuju.

Komentiraj