SRETNO ZAVRŠENA POTRAGA: Otac i sin iz Njemačke pronađeni na Krku

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila ja Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pronalasku nestalih oca i sina na otoku Krku.

Dojavu o pronalasku nestaloga državljanina Republike Njemačke i njegova maloljetnog sina u MRCC Rijeka javila je Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS), koji su danas oko 15.00h pronašli dvoje nestalih na otoku Krku, gdje je od jutros trajalo opsežno, koordinirano pomorsko i kopneno traganje.

Službenici Lučke ispostave Novi Vinodolski preuzeli su spašene od pripadnika HGSS-a u uvali Srščica na otoku Krku, nedugo nakon njihova pronalaska, nakon čega su ukrcani na spasilačku brodicu Ispostave te prevezeni u Novi Vinodolski, gdje ih je dočekala supruga/majka.

Na poziciji ukrcaja spašenih Njemaca utvrđeno je da nisu zadobili tjelesne ozljede, a otac dječaka odbio je liječničku pomoć, čime je ova akcija traganja i spašavanja uspješno okončana.

Lučki kapetan Darko Glažar u Dnevniku N1 televizije govorio je o uspješnoj potrazi za ocem i sinom koji su nestali kod Krka.

“Jučer oko 17 sati krenuli su iz područja Novog Vinodolskog tako da su u neprimjerenim uvjetima krenuli grlom u jagode, nošeni vjetrom, burom ploviti, odnosno veslati prema otoku Krku”, rekao je Glažar, dodajući da su jučer za njima tragali lučka kapetanija Rijeka, plovilo pomorske policije i zrakoplov obalne straže.

“Tragalo se do debelo u noć, bila je i mjesečina pa su bili dobri uvjeti za traganje. Onda je pretraga prekinuta i nastavljena jutros”, dodao je.

U potragu su se danas uključili i lučka kapetanija Senj, helikopter te HGSS, 17 HGSS-ovaca i vozila, jer je bilo potrebno tragati i na kopnu.

“Oko 15 sati pronađeni su otac i sin na području otoka Krka, to je oko 2 milje od mjesta Vrbnik. To je nenaseljeno, teško pristupačno područje s oštrim stijenama, ali imali su sreću da su se tu uspjeli skloniti”, objasnio je lučki kapetan.

Nakon toga su prevezeni u Novi Vinodolski. Glažar kaže da se iz ove situacija može izvući pouka, a to je da svaki put treba provjeriti kakvo je vrijeme.

“Treba uvijek vidjeti vremensku prognozu”, naglasio je.