SNOVI VELIKOG MAVROVIĆA: Želim se poput Tysona vratiti u ring – u odličnoj sam formi

Pune 23 godine nakon boksačkog meča između Željka Mavrovića i Lennoxa Lewisa legendarna”Šaka sa Srednjaka” želi ponovno u ring.

Piše: Tomislav Pašiček

Ne baš nužno protiv Lennoxa Lewisa, borca koji mu je obilježio karijeru, ali ponukan aktiviranjem Mikea Tysona i Roya Jonesa Juniora koji su nedavno odradili egzibiciju i Mavrović glasno razmišlja o novom boksačkom izazovu.

“Mike Tyson je otvorio jedan prostor. Svima je bilo čudno kada se on opet odlučio boriti. Priznajem, da Tyson nije to učinio ne bih ni ja o tome razmišljao. No tražim svoju priliku jer dio sam te ekipe, a svakodnevno treniram i u odličnoj sam formi”, rekao nam je Željko Mavrović, potvrdivši da ako i dođe do povratničke borbe s nekim od boksačkih velikana to se nažalost neće dogoditi u Hrvatskoj.

“Povukao sam se iz boksa pa se opet vratio. Moj je život teško objašnjiv. Tjerao sam stvari do krajnosti. Ali boks je moja životna priča”, iskreno priznaje danas 52- godišnji Mavrović.

Pandemija koronavirusa nije ga pokolebala. kaže da više radi na sebi, puno vremena provodi s obitelji, a osim treniranja često i meditira. Nije želio komentirati činjenicu da će Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju predstavljati Marko Milun, a ne Filip Hrgović.

“Ne bih to komentirao. Kada jesam na meni su se lomila koplja. Napadali su me i jedni i drugi”, kaže Mavrović koji je ovih dana pratio i UFC nastup Stipe Miočića i silno se rastužio njegovim porazom.

“Jako mi ga je žao. Sjajan je sportaš i još sjajniji čovjek. U meču protiv Ngannoua sve je učionio baš kako i treba, ali “popušio” je jednu kontru. Miočić je krenuo u perje, ali naletio je na kamen i onda je sijevnula kontra”, prepričava viđeno Mavrović i zaključuje kako se ima što za vidjeti u slobodnoj borbi.

“Sve je više boksa. Kada pogode, borci pogode jako. Interesantan je to sport”, zaključio je Željko Mavrović.

Jedno je sigurno. Irokez se vraća, 23 godine nakon poraza za svjetsku titulu od jakog Britanca Lennoxa Lewisa.

Tko zna, možda ga uskoro vidimo u klinču s nekim od velikana plemenite vještine.

Tyson, Hollyfield, Lewis i ostali – jeste li spremni?

Komentiraj