SMRT ZBOG TEŠKE POGREŠKE: Muškarac (62) umro na dijalizi u čakovečkoj bolnici jer mu je ubrizgan dezinficijens

Nakon tragedije u bolnici u Čakovcu gdje je 62-godišnjak preminuo za vrijeme dijalize, predsjednica Upravnog vijeća bolnice Čakovec dr. Sonja Tošić Grlač izrazila je sućut obitelji preminulog pacijenta i kazala da sestre koje su uključene u ovu tragediju više ne rade. “Do daljnjega neće ni raditi”, rekla je.

Na pitanje kako je moguće da se dogodila ovakva pogreška, dr. Tošić Grlač kaže za Dnevnik Nove TV kako je dezinficijens u bolnicama uobičajeno sredstvo koje se nalazi na kolicima medicinskih sestara. “Greška je moguća i, nažalost, ona se i dogodila”, kaže.

Profesionalno će se provesti interni nadzor, a uzete su i izjave sudionika. “Sve će se analizirati, interna komisija će ponovno razgovarati sa svima i donijeti svoje mišljenje, a onda će doći i inspekcija Ministarstva”, rekla je dr. Tošić Grlač.

Napominje kako se sve dogodilo jučer navečer. “Bolnica je ujutro obavijestila obitelj. Bila je noć, obitelj smo pozvali ujutro, sve smo obavijestili i sve radimo profesionalno. Danas je u bolnici bila policija, Državno odvjetništvo, a njih zanima što se dogodilo i čija je krivnja. Izuzeli su i neku dokumentaciju”, kaže dr. Tošić Grlač.

Tijelo 62-godišnjaka prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu gdje bi se trebalo točno utvrditi od čega je pacijent preminuo.

Komentiraj