SMRT U PROMETNOJ: Mladić (22) pijan skrivio nesreću – poginula žena (55)

Na županijskoj cesti Ž4218 između Županje i Štitara, 13. siječnja, oko 00,25 dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, priopćila je PU vukovarsko-srijemska.

Osobnim automobilom “Audi A4” županjskih registracijskih oznaka upravljao je 22-godišnjak iz Štitara, krećući se kolnikom županijske ceste iz smjera Štitara u smjeru Županje.

Uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju kolnika i vremenskim uvjetima, nije pravovremeno uspio zaustaviti vozilo te je prednjim dijelom vozila udario u osobni automobil “Opel Astra”, također županjskih registracijskih oznaka, koji se nalazio zaustavljan uz desni rub kolnika, a u kojem je za upravljačem sjedila 55-godišnjakinja iz Županje.

Pri sudaru vozila, došlo je to odbacivanja “Opel Astre” na betonski most i rotacije vozila koje se zaustavilo na zelenoj površini, dok se “Audi” prevrnuo na krov, zaustavivši se u odvodnom kanalu.

U prometnoj nesreći smrtno je stradala 55-godišnjakinja; 22- godišnjak je lakše ozlijeđen, a putnik u njegovu vozilu nije ozlijeđen.

Očevidom kojim je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru utvrđeno je kako je 22-godišnjak upravljao vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,16 g/kg.