SMANJENA KAZNA MONSTRUMU: Silovao kći od 12. godine više od 1500 puta – rodila i dijete

Podijelite članak

OSUĐEN PEDOFIL: Manijak je godinama silovao i seksualno zlostavljao pokćerke

Zadranin S.R. (51) osuđen je prošle godine na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina na Županijsjkom sudu u Zadru zbog teškog kaznenog djela spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djeteta, spolnog odnosa s djetetom starijim od 15 godina i zbog silovanja supruge.

Sada mu je Vrhovni sud smanjio kaznu na 30 godina, jer smatra kako bi prema okrivljeniku trebao biti primijenjen blaži zakon, dakle onaj kazneni zakon koji je bio na snazi od 1997. do 2011. godine, jer je većinu djela za koja je proglašen krivim počinio u tom razdoblju – rekao je glasnogovornik Županijskoga suda u Zadru Hrvoje Visković, piše Slolbodna Dalmacija.

Podsjetimo, S.R. se u pritvoru nalazi od srpnja prošle godine kada je njegova, danas 28-godišnja kćer, podnijela kaznenu prijavu protiv njega. 51-godišnjak je najstariju kćer zlostavljao 16 godina i silovao ju 1.550 puta. Prvi put je kćerku silovao kad je imala 12 godina na stražnjem sjedalu automobila.

Kćer je 2005. i 2007. prekidala trudnoću, a 2008. dobila je dijete sa zlostavljačem. U dobi od 15 godina je pokušala samoubojstvo. S.R. je silovao i svoju suprugu i zlostavljao petero djece, dok je najstarija najgore prošla.

“Nedvojbeno je dokazano da ste počinili sva kaznena djela koja vam se stavljaju na teret. Vi ste S.R. bez imalo grižnje savjesti zlostavljali svoju djecu i suprugu na bestijalan način zbog čega će oni, pogotovo vaša najstarija kćerka, trpjeti doživotne posljedice. Oni su za vas bili objekti, vaše vlasništvo kojim ste manipulirali i sijali strah. Suprugu ste zamijenili kćerkom, za koju ste, kao i za ostale, tvrdili da nisu vaša biološka djeca. Vi ste sadist i pedofil s incestuoznim sklonostima”, rekao je predsjednik sudskog vijeća Boris Radman prilikom izricanja presude.

Djeca i supruga tražile su pomoć i policije i Centra za socijalnu skrb, ali bez velikog uspjeha. Iz Centra su ženi rekli da “ne žele imati posla s tim luđakom”. Psihijatrijsko vještačenje pokazalo je da je S. R. ubrojiva osoba s poremećajem ličnosti. Tijekom počinjena svih kaznenih djela nije imao grižnju savjesti i ne prihvaća odgovornost za svoja djela. Uz zatvorsku kaznu, određena mu je i sigurnosna mjera psihosocijalnog tretmana.

Komentiraj