SLAVEN LETICA: Kopalenje ili ljuti ličko-senjski anketni boj

Tako se u naslovu poigrao Slaven Letica, naš poznati kolumnist i politički analitičar, uoči skorašnjeg ljutog obračuna na biralištima u Ličko-senjskoj županiji, gdje je HDZ upro sve sile ne bi li dokrajčio svog donedavnog miljenika Darka Dadu Milinovića.

Osim što je na djelu prava invazija HDZ-ovih ministara na Liku, naravno o državnom trošku, sada se ratuje i anketama.

O čemu je riječ pojašnjava Letica:

Nakon što su jučer objavljeni rezultati ankete agencije Promocijaplus prema kojima listu HDZ-a desetak dana prije izbora podržava 28.1%, a onu Dade Milinovića 24.2% ispitanika, danas je HDZ organizirao konferenciju za tisak na kojoj je iznio rezultate ankete agencije Prizma prema kojima će ta stranka do nogu smlaviti stranačkog otpadnika. Prema toj anketi za HDZ je 45,5% ispitanika, a za Dadu njih samo 14.8%.

Objašnjavajući razlike u tim anketama, voditelj Odjela za analitiku i članstvo HDZ-a Robert Kopal izjavio je da su se za objavu tih anketnih rezultata odlučili “isključivo zato što je jučer iznesen rezultat koji značajno odstupa od onoga što je istina”. Dodao je i da je njihova anketa istinita jer se u njoj koriste “dodatne prediktivne metode i uključuju razdiobu neodlučnih u anketama”.

Bilo je u HDZ-u različitih MACANA koji su znali post-istinito vrdati i muljati na različite načine, ali se ipak čini da će se po novoj Plenkovićevoj akviziciji Robertu Kopalu uskoro skovati novi izraz za ušutkavanje članova stranke i muljanje – KOPALENJE.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/slaven.letica.9/posts/10157595174507871″ bottom=”30″]