SLAVEN LETICA: Kako je i zašto Škoro “pojeo” zluradog i pristranog tv-voditelja Bolkovića

Pogledao sam i poslušao razgovor Romana Bolkovića s predsjednikom Domovinskog pokreta dr. Miroslavom Škorom, piše naš kolumnist i politički analitičar Slaven Letica.

Zanimalo me je kako će g. Bolković – koji je na HTV stigao kao akvizicija HNS-a u doba kad je ta stranka “pretrčala” s lijeva na desno – u razgovoru odnositi prema g. Škori.

Naime, prije nešto više od dva tjedna s osjećajem nelagode gledao sam intervju koji je Romano vodio s predsjednikom HDZ-a i predsjednikom VRH-a Andrejom Plenkovićem (dajem poveznicu i na taj divan).

Moja nelagoda bila je posljedica činjenice što je g. Bolković cijeli rzgovor s Plenkovićem sveo na izražavanje podaničkog divljenja prema trenutom Velikom Vođi, uz istodobno iskazivanje javnog prezira preme svim njegovim kritičarima.

Škoru je ugostio kao mrskog neprijatelja, sumnjivog tipa, ekstremnog desničara i političara koji navodno nema ozbiljan politički program.

Time je Škori učinio veliku uslugu, jer mu je pružio priliku da pokaže opasežan politički program i, što je puno važnije, dobro poznavanje hrvatskog poduzetništva, poreznog sustava, sustava upravljanja državom i ključnim problemima hrvatskog društva i države.

Pri kraju divana, postavio je Škori pitanje za koje je vjerovao da će dobiti silne pohvale trenutnih gospodara – Andreja Plenkovića i vrhovnika HDZ-a: Gdje ste bili od 1989. do 1992.?

Smireno, uz zeru sarkazma koje zaslužuje to pitanje, g. Škoro mu je odgovorio: “Meni se spočitava gdje sam bio 30. svibnja 1990. Međutim, zanimljivo je da se samo sa mnom ima taj problem. Nitko ne pita Zorana Milanovića, Andreja Plenkovića, Gordana Jandrokovića i mnoge druge ljude gdje su oni bili. Za mene se zna. Ja sam rekao. Mogu ponoviti opet! Otišao tada, došao tada, radio to i to…! Neka oni napišu svoj borbeni put, ja ću ga pojesti!”

Odgovor na to zlurado, naručeno, pitanje Romana Bolkovića brzo se pojavilo kao naslov u brojnim medijima.

Želeći se umiliti vođama HDZ-a, prije svaga Velikom Vođi, g. Bolković napravio im je medvjeđu uslugu, jer ih novinari već sutra mogu početi pitati: Doista,gdje ste vi gospodo bili kad je grmio i bijesnio rat: od 1991. do 1995.?

Komentiraj