JURIČAN PIŠE PLENKOVIĆU: Ovo vam je podsjetnik na transkripte sa suđenja Bandiću

Redatelj Dario Juričan ovaj put piše otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću, a u fokusu mu je opet zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Premijera podsjeća na neke procese protiv Bandića i šalje mu kao podsjetnik transklripte.

Ovo je njegova objava:

SJEĆATE LI SE TRANSKRIPTA BANDIĆ MILANA, PLENKOVIĆ ANDREJE?

Jučer ste g. Plenkoviću bili temeljiti i odrješiti kad ste Josipi Rimac dali otkaz. Mudro ste zborili: ”Ne treba biti doktor prava da se, kad se vide transkripti, donese zaključak. Zato smo reagirali odmah, bez dileme.”
Poštovani premijeru, ovom prilikom želim vas podsjetiti da su javnosti već duže vrijeme dostupni dijelovi transkripta razgovora g. Milana Bandića i njegovih pajdi.
Ipak, uvjeren sam da transkripti nisu došli do vas jer bi vi zacijelo dali otkaz vašoj suradnji s tim gospodinom: reagirali bi odmah, bez dileme!
Ovom prilikom, samo za vas premijeru, složio sam nekolicinu transkripta iz tri sudska procesa. To su tri od desetak u kojima se spominje vaš partner Milan Bandić, sjećate ga se, zar ne – druževali ste u Saboru, kovali zajedničke projekte u Vladi, a partneri ste i u zagrebačkoj Skupštini.

TRANSKRIPT 1. – afera Agram (G. Bandić zove g. Vidoja Buluma i neosnovano traži povećanje koeficijenta za plaću rođaki Mikici Macan)
“Jel ti znaš gdje je ona? Sad će doći k meni s rješenjem i istim bodom kao kada je kuhala kavu. Vido, radite posao preko kur*a.
Jel ti znaš tko je ta mala? To je dijete iz moje familije. Ona je dijete mog rođaka koji je bio u Tigrovima i jedva je živu glavu izvukao. Budi malo čovjek! Imate li vi srca? Osjećate li vi ovu zemlju? Imaš li imalo poštovanja prema gradonačelniku? Što je ona dobila? Kura* od ovce! I to zahvaljujući vama koje boli kura*! Kamen bi proplakao Vido!
Ne je*i po tavanu! Da imaš srca, ispričao bi se maloj! Vi i dragi Bog biste trebali čuvati Bandića, a vi ga želite uništiti. Malu Mikicu ste zeznuli za bodove i za 10 minuta da ste s rješenjem kod mene.“

TRANSKRIPT 2. – afera Bundekfest (Zdenko Antunović, desna ruka Milana Bandića za specijalne operacije. U navedenom tekstu „šef“ je Milan Bandić.)
“Mi smo se dogovorili da u Zagrebu više nitko ne može raditi manifestacije, a da ne plati pravo na rad… Ja sam te još spasio od šefa, on je tražio barem 120.000 kuna”.
Nakon što je svjedok isplatio Zdenku Antunoviću minimalo 50 tisuća kuna, dobio je sve dozvole, a manifestacija je održana.

TRANSKRIPT 3 – afera Vruća čokolada (Zamjenik šefa Bandićeva kabineta Robert Ljutić u nježnom razgovoru)
Nenad Cvitković: Samo žal mi je što se prije toga nisam nakral više.
Ljutić: E je*iga. Stigneš, stigneš. Polako.

TRANSKRIPT 4. – afera Agram (Milan Bandić razgovara s g. Željkom Horvatom. U navedenom transkriptu „Kondor“ je g. Petar Pripuz.)
,, … možemo od Kondora iznajmiti kontejnere … što nema Čistoća, Kondora,
Slobodana zovi. Kondora nazovi … svu ovu infrastrukturu neka Čistoća da što ima, a što nema Kondor iznajmiti, … u aneksu natječaj, formu sve zadovolji, idemo u susret priči koja
će se za tjedan dana dogoditi ili 3 dana.”

Sjećate se g. Pripuza? Možda da se raspitate kod ministra Vilija Beroša, njegova sestra je članica uprave kod g. Pripuza. Iako, ministar Beroš je nedavno na novinarski upit ustvrdio da ne zna čime se sve bavi g. Pripuz osim reciklažom otpada, pa ću vam ja g. Plenkoviću ovom prilikom reći čime se bavi g. Pripuz – jer ne treba biti doktor prava da se, kad se vide transkripti, donese zaključak – g. Pripuz je ugledni poduzetnik.
A ne treba biti doktor prava da se, kad se vide transkripti, donese zaključak i da se reagira odmah, bez dileme tko je g. Bandić – on je ugledni gradonačelnik i partner još uglednijeg HDZ-a.
Ali da vas utješim g. Plenković, transkripte nije vidio ni g. Miroslav Škoro, štoviše, on kod g. Bandića na Adventu prodaje kobasice…

Dario Juričan, gradonačelnik svemira.

Komentiraj