ŠKORO TVRDI: Stvaramo pobjedničku koaliciju kojoj nakon izbora neće nitko trebati

Posljednji radni dan ovog saziva Sabora bit će u ponedjeljak, a nakon raspuštanja na predsjedniku Zoranu Milanoviću je da raspiše izbore koji najranije mogu biti 21. lipnja, a najkasnije 12. srpnja.

Izvor: Media servis

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro komentirao je ljetne izbore. “Žalosno je da je premijer Plenković sa svojom trgovačkom koalicijom abdicirao u jednom od teških trenutaka za Hrvatsku, pokazujući još jednom da mu je važniji rezultat na izborima, njegova trgovačka koalicija i pozicije nego životi i sudbine građana.”

Smatra da je njegova koalicija pobjednička.

“Mislim da smo na putu da stvorimo jednu čvrstu, dobru i kvalitetnu koaliciju koja će se suprotstaviti tom političkom duopolu koji nas ugnjetava dvadeset godina.”

​Rekao je da će sutra objaviti s kime još pregovara, a o mogućem pojačanju njegovoj stranci, vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi, kaže da on prvo mora riješiti svoj status u HDZ-u, a nakon toga će rado razgovarati s njim. Na pitanje je li spreman koalirati s HDZ-om nakon izbora, odgovorio je:

“Spreman sam raditi do zadnje kapi svojih mogućnosti, do zadnjeg atoma, da stvorimo pobjedničku koaliciju kojoj neće nitko trebati nakon izbora. Domovinski pokret čini sve što može da objedinimo ljude da se nađemo svi na istoj strani kontra HDZ-a i SDP-a i njihovih žetončića i partnera, to nam je prioritet.”