ŠKARE OŽBOLT O TOMAŠEVIĆU: Kad ćemo reći naglas – car je gol, Zagrebe, pogriješio si u izboru

Vesna Škare Ožbolt, koja se natjecala za gradonačelnicu Zagreba, uputola je na društvenoj mreži oštre kritike gradonačelniku Tomislavu Tonaševiću.

Na Facebooku Škare Ožbolt piše:

SENF ILI GRINCH?
Još za vrijeme kampanje, gradonačelnik je isticao da će unijeti dinamičnost i uzbuđenje u Zagreb te stvoriti sadržaj za mlade. Osim što je to obećanje zaboravio, ugasio je i poznati zagrebački Advent i sveo ga na ostatke ostataka. Ne čudi što su mu Zagrepčani nadjenuli nadimak Grinch.

Advent po kojem je Zagreb bio u samom vrhu Europe, značio je ogroman priljev novaca. Problem je nastupao kasnije s raspodjelom tog novca, gdje bi po svoje dolazili kraci hobotnice pokojnog Bandića.

Još uvijek ne razumijem po čemu je logičnije i isplativije svesti takav sjajni Advent na pokoji štand po Gradu, na kojem su cijene astronomske, a sadržaj gotovo nikakav, nego organizirati još ljepši Advent i prihode od istoga unijeti u gradsku blagajnu.

Izgovor da Grad nema novaca uopće ne prihvaćam, jer netko tko tvrdi da 15 godina prati gradsku politiku i zna svaku boljku Grada mogao je očekivati limitirana sredstva nakon 20-godišnje vladavine Milana Bandića. Zato se gradonačelnika bira (odnosno trebalo bi se birati) po stručnosti, inače bi i prosječan maturant mogao voditi grad.

Sljedeća gradonačelnikova računica koja mi nije jasna jest planirano smještanje djece na koju se odnosila ukinuta mjera roditelj- odgojitelj u zagrebačke vrtiće. Kažu iz gradske uprave da se ukida mjera roditelj- odgojitelj za 5800 roditelja, što bi otprilike značilo za više od 17 tisuća djece, ali da se ne brinemo, jer planiraju izgraditi 3-4 vrtića. 17 tisuća djece i 3-4 vrtića u futuru prvom, budući da od te izgradnje ne vidimo još ni ciglu!

Dokad ćemo slušati o vratima od čokolade i prozorima od marmelade odnosno kad ćemo reći naglas- car je gol, Zagrebe, pogriješio si u izboru?

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!