SJAJAN USPJEH: Barbara Matić nominirana za najbolju judašicu svijeta

Dvostruka svjetska prvakinja u kategoriji do 70 kilograma Barbara Matić našla se među kandidatkinjama za najbolju judašicu 2022. godine.

Nagradu dodjeljuje Međunarodna judo federacija, a glasanje će trajati do kraja siječnja, dok će pobjednici biti objavljeni u veljači tijekom Grand Slama u Parizu.

Uz Matić, nominirana je i Lara Cvjetko u kategoriji „Zvijezda u usponu“, a njihovo zajedničko finale na Svjetskom prvenstvu kandidat je za „Najbolji trenutak u 2022. godini“. Njihovi treneri također su dobili svojevrsno priznanje. Vladimir Preradović i Dragan Crnov kandidati su za nagradu Trenersko postignuće.

Barbara Matić oduševljena je nominacijom.

„Iznimno sam zadovoljna kako je završila 2022. godina, ovo je zaista poput šlaga na torti. Biti proglašena odnosno ući u završni krug s pet najboljih judašica na svijetu stvarno je velika stvar. Presretna, prezadovoljna i ponosna sam na tu nominaciju. Bila bi velika stvar da to osvojim, ali ja sam već s trenutnom situacijom iznimno zadovoljna. Iskoristila bi priliku te se zahvalila svim navijačima na velikoj podršci i nadam se da će me podržati i ovaj put.“