SIGURNA IGRA DINAMA: Šibenik doživio novi poraz 3:0

Dinamo je u Maksimiru dočekao Šibenik u susretu 16. kola SuperSport HNL-a. 

Već u 30 sekundi fenomenalan udarac Drmića s nekih 25 metara i dobro se zatresla prečka! Dinamo je krenuo u napad od sučevog zvižduka. Šibenik se očito odlučio za kontre. U 6. minuti iskosa puca Ivanušec, ali Rogić brani. Imao je Ivanušec Petkovića u sredini.

U 9. kontra Šibenika, bježi Kreković Špikiću i s gol aut linije pucao u Livakovića koji se nije dao iznenaditi. I onda u 11. minuti Dinamo vodi 1:0. Bočkaj sjajno nalazi Petkovića, koji puca, Rogić sjajni brani, ali odbijena lopta pogađa Davida Minu i odlazi u gol.

Opano živi Šibenik, spašava ih Rogić na golu. U 15. minuti nakon kornera lopta dolazi do Moharramija, koji daje Drmiću, a on snažno tuče, ali Rogić je opet nesavladiv. U24. prilika za Dinamo. Oršić u kontri, doja Petkoviću ispred kojeg u zadnjem trtenutku izbija Mina u korner.

Potom Mišić ubacuje, ali Petković puca glavom preko gola. I evo u 34. gola za Drmića. Ivanušec je proigrao Petkovića, on ubacuje oštru loptu u sredinu, a Drmić klizećim startom zabija za 2:0. Ide provjera VAR-a, je li Petković bio u zaleđu. Ali zgoditak vrijedi.

U nastavku u 50. veliki promašaj Špikića. Ivanušec je na centru prevario igrača Šibenika, idealno poslužio Špikića koji je pred sobom imao samo Rogića, ali je promašio gol. U kontri prilika za Šibenik. Rak koji je ušao u drugom poluvremenu izvrtio je obranu Dinama, dao Bernardu Matiću koji puca s pet metara, ali Livaković sjajno brani.

Dinamo napada, u 58. sjajno tuče Mišić s 20 metara, ali još sjajnija obrana Rogića. Potom je Rogić na pravoj streljani, poteže odlično iskosa Drmić, Rogić odbija, puca zatim Oršić, ali ravno u vratara Šibenika.

U 65. strašna kontra Šibenika. Špeljak dobija loptu iza leđa Bočkaja i sjurio se sam prema Livakoviću, koji izlazi u krivi korak Šibenikova igrača i spašava siguran gol. Ljubičić i Baturina ulaze umjesto Špikića i Drmića. Igra se 69. minuta. Sjajna akcija Dinama. Oršić je probio lijevu stranu, dao Baturini, koji majstorski pušta kroz noge za Petkovića koji pogađa kut Rogića za 3:0.

U 74. Ademi i Bulat ulaze umjesto Mišića i Ivanušeca. Minutu kasnije opet kontra Šibenika. Pucao je Rak, ali je sas crte izbio Šutalo a Livaković uhvatio loptu, I Menalo dobiva petnaestak minuta, mijenja Bočkaja.

Dinamo: Livaković, Moharrami, Perić, Šutalo, Bočkaj, Ivanušec, Mišić, Špikić, Oršić, Petković, Drmić

Šibenik: Rogić, Mesa, Matić, Perić, Matić, Haruki, Rom, Kreković, Mina, Špeljak, Vidović