VIDEO: ŽELJAN SAM JE JA OSTAO – kaže Marko Vukes u svom novom spotu

Pjesma “Željan sam je ja ostao” s kojom je Marko Vukes nastupio ovog ljeta na festivalu u Pitomači dobila je svoj videospot. Pjesmu koju je Marko izveo u pratnji tamburaškog orkestra HRT-a, pod dirigentskom palicom Siniše Leopolda, osvojila je visoko 2. mjesto i podigla na noge publiku u dvorani. 

Odlične kritike pjesme i podrška radio urednika došla je u pravo vrijeme jer se Marko Vukes kratko povukao sa glazbene scene te se posvetio obitelji, sinčiću Teodoru kojeg je dobio sa suprugom, glumicom Nevenom Vukes i izgradnji novog doma koji mu je razrušen u potresu koji je zadesio Zagreb i okolicu 2020. godine.

“Nakon prestanka lockdowna sam počeo raditi kao i većina mojih kolega, ali nisam ulazio u nove projekte i objavu novih pjesama. Događaji koji su zadesili moju obitelj su me snažno otrijeznili i duboko utijecali na mene iznutra. Dopustio sam da se svi ti osjećaji poslože u mom srcu i duši i sad je došao trenutak za nešto novo. Dobio sam puno pjesama različitih autora, ali prva koju sam odlučio objaviti ove godine je ‘Željan sam je ja ostao'”, objasnio je Marko.

Pjesmu je na stihove Barbare Petanjak i Nikole Kristića uglazbio i aranžirao Toni Eterović koji je istaknuo da se ovakva fuzija teksta, glazbe, aranžmana te izvođača rijetko dogodi.

“S ovom pjesmom se sve pogodilo, ima stare sjetne glazbene patine, a opet svježe produkcije, zvuči popularno i radiofonično. Zasigurno će je prihvatiti šira publika željna bogate melodije i snažne emocije koja proizlazi iz teksta Nikole Kristića i Barbare Petanjak Tanasković, i moje glazbe, a najviše iz vokala talentiranog i emotivnog Marka Vukesa”, rekao je Eterović.

Za režiju videospota zaslužna je Markova supruga glumica Nevena Vukes s kojom je ovo 10. jubilarni video spot koji snimaju skupa. U spotu se također pojavljuje za klavirom i autor pjesme Toni Eterović.

Za buduće planove Marko nam najavljuje već veliki koncert na trgu u gradu Vrbovcu za Doček Nove godine, a u narednom periodu možemo očekivati još odličnih pjesama jednog od najpopularnijih mladih pjevača.