SASTANAK S MANJINAMA: Nismo razgovarali o sastavu vlade, kaže Plenković – Pupovac vjeruje da Hasanbegovića neće biti

Petrov, Plenković

Čelnik HDZ-a Andrej Plenković pregovara sa zastupnicima nacionalnih manjina, a uoči sastanka odgovorio je SDSS-ovom Miloradu Pupovcu.

Pregovori o sastavljanju parlamentarne idu dalje. HDZ-u osim zastupnika MOST-a, njih 13, treba još ruku za formiranje većine. Traži ih od zastupnika manjina koji nastupaju zajednički.

Uoči današnjeg sastanka Pupovac je nahvalio Plenkovića navodeći da se takvi ljudi plaćaju suhim zlatom, ali i naveo da je spreman preuzeti dužnost potpredsjednika Vlade.

No Pupovac je odlučan – Vladu u kojoj bi ponovno mogao sjediti ministar kulture Zlatko Hasanbegović on neće podržati.

“Koliko ja znam kad Predsjednica da mandataru ponudu da sastavi Vladu, onda on odlučuje o ministrima, tako je bilo prije, tako će biti i sada”, rekao je Plenković, a prenosi Media servis.

Unatoč ovoj raspravi Plenković je prije sjedanja za stol s predstavnicima manjina rekao da očekuje dobar sastanak.

“Da im predstavimo ideju kako formirati stabilnu parlamentarnu većinu, da pokažemo poštovanje prema zaštiti i pravima nacionalnih manjina”, zaključio je Plenković.

Po završetku sastanka Plenković je rekao:  “Dogovorili smo nastavak razgovora, Stier i Marić će voditi kontakte. Sljedeći sastanak je u četvrtak”.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o tome hoće li Hasanbegović biti ministar u sljedećoj Vladi, a čemu se u četvrtak protivio Pupovac, Plenković je rekao “uopće nismo razgovarali o sastavu Vlade. Ponavljam još jednom – o tome odgovara mandatar”.

sastanak je komentirao i Milorad Pupovac, koji je među ostalim rekao: “Možemo imati povjerenje u Plenkovića kad je riječ o sastavu Vlade”.

Znači li to da je Pupavac od Plenkovića dobio neka jamstva kako Hasanbegović neće biti u vladi?!