SAČIĆ UPOZORAVA: Ne želimo čuti da netko danas govori o srpskoj samoupravi

Željko Sačić, ratni zapovjednik specijalne policije i aktualni saborski zastupnik, danas je bio u Karlovcu, a došao je dati podršku okupljanju svojih suboraca koji su obranili Karlovac.

“Ovaj njihov čin je vrijedan poštovanja i uvijek ga treba podržati jer to otpor velikosrpskoj agresiji koja se sada u miru provodi. Oni žele na taj način izjednačiti agresora i žrtvu. Želi se zaboraviti da je ovdje izvršena brutalna agresija na nenaoružan hrvatski narod tih presudnih godina kada je trebalo vrlo malo njihove energije pa da presijeku Hrvatsku do Slovenije… Ali sad ti poraženi četnički agresori bi javno žalovali, izjavio je Sačić, kako piše radio-mreznica.hr.

Mogu naravno, kaže, žalovati za svojom obitelji, ali ne javno i to na mjestima koja su simbol hrvatske obrane. O tome kaže:

“Čitav hrvatski narod se mora dići protiv toga. Političke dogovore između Pupovca i Plenkovića stavimo sa strane, ovo je naša povijest i ona mora biti definirana kako to Ustav RH govori i kako piše u Deklaraciji o Domovinskom ratu i kako to naši heroji svjedoče. Revizije povijesti nema! Znači, neka žaluju, ali hrvatsku povijest i sadašnjost neće mijenjati… Mi koji smo to preživjeli, dosta nam je za 10 života. Ne želimo uopće ni pomisliti da netko danas govori o nekakvoj srpskoj samoupravi, SAO Krajini, srpskim žrtvama i junacima…”

Četništvo je u porastu, danas u 21. stoljeću, stoji u izvješću SOA-e, kaže i dodaje: “Upravo su u rastu zbog tih mostova, zbog šajkača u Vukovaru, zbog Sunje i Bržana na Banovini i to treba zaustaviti. Dakle, mi smo humanisti, antiratni, prošli smo svo zlo ovoga rata i s te pozicije ne želimo da nam se povijest ponavlja jer nismo glupi ljudi. Samo najvećim budaletinama se povijest ponavlja. Plenkoviću i Pupovcu, ne dozvoli, ako si ti budala mi nismo budale”.

Komentiraj