SAČIČ O INCIDENTU U KNINU: Ministre, ravnatelju policije – tu je riječ o pokušaju ubojstva

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić žestoko je ragirao na nemili događaj sukoba u Kninu i oko njega.

Podsjetimo, košarkaš iz Srbije, njegova supruga i brat na jednoj strani, a dvije sestre, brat i njihov otac na drugoj – sukob je počeo nedaleko od Knina, a završio u srpskom selu Ramljane.

Kako se doznaje, sve je počelo kada su se dvije sestre, 25-godišnjakinja i mlađa sestra od 13 godina, vraćale s mora u Knin. U jednom trenutku ih je pokušao preteći automobil Audi A-7 beogradskih tablica, kojem je to i pošlo za rukom, a u kojem su bili Sava Lešić, košarkaš iz Srbije i njegova supruga. Dvojac se zatim zaustavio i pričekao djevojke i tu, kako je policija potvrdila, počinje vrijeđanje zbog čega je supruga košarkaša ošamarila maloljetnicu.. javio je RTL.

Na Facebooku Sačić piše:

“Nema nikakve dvojbe da šibensko-kninska policija u slučaju “sava lešić – drumski”, nije postupala u skladu s pravilima policijske struke, nije dosljedno i profesionalno primijenila zakonske ovlasti i obveze, u interesu pravne i stvarne sigurnosti naših građana.

U ovom strašnom međunacionalnom sukobu, teškom kršenju Kaznenog i “prometnog” zakona, brutalno nasilnom kriminalnom događaju, samo je sreća sačuvala ljudske živote, a nadležni policijski šefovi su očito “tumačili i provodili” političke stavove lokalnih kninskih, ali i državnih “koalicionih” političara, umjesto da su u interesu suzbijanja nasilnog i opasnog međunacionalog kriminala takve vrste, dosljedno primjenjivali propisane im zakonske ovlasti.

Dakle, nije policija u ovakvim brutalno nasilnim slučajevima ovlaštena (niti dužna) procjenjivati svu društvenu opasnost takvog (međunacionalnog) nasilja, već je za to, zbog složenosti kriminalnog događaja, nadležno državno odvjetništvo i nadležni sud, temeljem policijski prikupljenih saznanja i dokaza.

Sudionici tog eklatantno velikosrpskog nasilja su odmah trebali biti privedeni Dorhu, Sudu, sa zahtjevom za pritvaranje. Onda ne bi bilo niti potrebe da nasiljem pogođeni otac (i sam policijski službenik) ,ide (neuspješno) zaštitnički, sa svojim sinom, privatno istraživati i privoditi pravdi četničke “drumske razbojnike”.

Stoga, ravnatelju Policije, g. Milina, šaljite inspekcijski nadzor u PP Knin i PU šibensko-kninsku, jer je svakom čovjeku jasno da “letvanje” i udaranje čekićem u glavu druge osobe (uz prethodno psovanje ustaške majke) nije samo nanošenje “teške tjelesne ozljede”, već nedvojbeno – POKUŠAJ UBOJSTVA iz nacionalne, četnicke mržnje Hrvata. Kako čitamo, nije to bila nikakva “samoobrana”.

Ministre g. Božinoviću, hitno ispravljajte taj nemar, neprofesionalnost, neodgovornost, nezakonje i politiziranje, zlouporabu policije u dnevno političke, “koalicione” svrhe .

Krenite s uhićenjima odgovornih i njihovim privođenjima nadležnim represivnim tijelima u interesu sigurnosti građana Republike Hrvatske, a “politički lojalne” policijske šefove, odstranite iz policijske hijerarhijske strukture, jer nisu policijski profesionalci.

Ovo je priopćenje policije o nemilkom događaju:

”Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad ukupno šest osoba, petero hrvatskih državljana i srpskom državljankom, osumnjičenih za kaznena djela prijetnje, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, nanošenja lakih tjelesnih ozljeda, kao i za remećenje javnog reda i mira.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 8. kolovoza u večernjim satima (oko 19,40 sati) na cesti Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u prometu, a nakon što su se oba vozača vozila vozilom zaustavila došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnjakinje i maloljetne osobe kojom prilikom je 36-godišnjakinja ošamarila maloljetnu osobu (kasnije konstatirane lakše tjelesne ozljede).

Nakon tog događaja, oko 20,40 sati, otac maloljetne osobe zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mjesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gdje su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak. Po dolasku u dvorište sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio prijetnje 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše tjelesne ozljede. Dalje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak prijetio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku u kojim prijetnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, a koji je nakon verbalnog sukoba tjelesno napao 27-godišnjaka i nanio mu teške tjelesne ozljede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su počinjena sljedeća kaznena djela iz Kaznenog zakona Republike Hrvatske: – 53-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.3., – 69-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.2., – 37-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda iz čl.118. st.1. i prijetnje iz čl.139. st.2., – 36-godišnjakinja je osumnjičena za počinjenje kaznenog djela tjelesna ozljeda iz čl. 117. st.2., te će protiv svih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Također je utvrđeno kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku. S obzirom da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog sudjelovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjega, bez obzira što se u to vrijeme nalazio izvan službe”, priopćili su iz policije.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!