NAKON STRAŠNE NESREĆE: Još se ne zna zašto je sletio s ceste poljski autobus

Razlozi prometne nesreće koja se dogodila u subotu na autocesti A4 između Brezničkog Huma i Komina još uvijek nisu poznati.

Izvor: Media servis

Iako su obavljeni intervjui s preživjelima i obdukcija poginulih, vještačenje autobusa još uvijek traje. Prvi preživjeli vraćeni su avionom u Poljsku na kućno liječenje.

U Varaždinu i Čakovcu još se oporavlja 9 pacijenata koji su van životne opasnosti dok se njih 12 oporavlja u zagrebačkim bolnicama nakon što ih je danas 7 otpušteno. Iz Klinike za traumatologiju otpušteno je 5 osoba dok ih je troje još uvijek zadržano na liječenju. O njihovom stanju govorio je doktor Mario Malović iz Klinike za traumatologiju.

“Ovisno u razvoju situacije dvoje od troje će možda ostati još ovaj tjedan u jedinici intenzivnog liječenja. Kada se njihovo zdrastveno stanje stabilizira kompletno, premještaju se na odjel i zatim se dalje dogovara njihov premještaj u matičnu zemlju.”

Podsjetimo, poljski autobus koji je vozio hodočasnike u Međugorje, s 42 putnika izletio je s autoceste pri čemu je poginulo 12 osoba, a 30 ih je ozlijeđeno.