RUSAK O SPORAZUMU: Daleko smo još od gradnje maksimirskog stadiona

Klub neovisnih zastupnika Barić, Fortuna, Lovrić, Rusak održao je konferenciju za medije na kojoj je između ostalog, komentirao nabavu rabljenih tramvaja i potpisivanje sporazuma Grada Zagreba, države i Crkve o zemljištu na kojem je maksimirski stadion.

Izvor: Media servis

Gordana Rusak, predsjednica Kluba neovisnih zastupnika Barić, Fortuna, Lovrić, Rusak osvrnula se na izjavu zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba Luku Korlaeta koji je rekao kako je moguće da rabljeni tramvaji koji trebaju stići iz Njemačke u Zagreb, uopće ne dođu.

Podsjetimo, prošlog ljeta Grad je dogovorio nabavku 11 rabljenih tramvaja iz Augsburga, no za sada samo jedan prometuje zagrebačkim ulicama.
“Pitanje je što su oni to ugovorili i kakva je to šteta za grad Zagreb ako su kupili nešto što im ne treba pa zato neće stići ili nešto što ne odgovara gradu Zagrebu pa zbog toga neće stići jer nema između – ili nam ne treba ili nam ne odgovara, a ugovor je potpisan.”

Rusak dodaje kako uvezeni tramvaji nemaju uređaje za skretnice te da zadnjim dijelom lako iskaču iz tračnica zbog čega bi ih trebalo prilagoditi našim uvjetima.

“Tražimo od gradonačelnika da odgovori na pitanje zašto tramvaja nema, jesu li tehnički primjereni našim prugama i konačno nekad da na uvid ugovor koji su sklopili s Augsburgom da vidimo koliko će ta neodgovornost koštati građane grada Zagreba.”

Pozdravila je Rusak potpisivanje sporazuma između Grada, države i Crkve kojim je riješeno pitanje vlasnika zemljišta na kojem se nalazi stadion Maksimir, no navodi kako se to pokušava prikazati kao korak naprijed u gradnji novog stadiona.

“Daleko smo mi od gradnje stadiona Maksimir, a uz ovakvu vlast ako ne dođe do promjene bit ćemo svjetlosnim godinama daleko jer oni nisu sposobni odraditi puno jednostavnije projekte, a kamoli nešto takvo da bi pomogli u izgradnji maksimirskog stadiona.”

Njezin stranački kolega Ivica Lovrić također pozdravlja sporazum, ali kaže da je gradonačelnik za rješavanje pitanja ovakvog sporazuma propustio već tri godine.

“Do sada su radovi mogli početi. Ovaj potpisani sporazum nije preduvjet da bi se u Makimiru moglo graditi. Grad je, čini mi se, od 1996. upisan i ima čisto vlasništvo nad tim zemljištem. Ovo je Tomaševićevo PR-ovsko bacanje prašine u oči građanima da on nešto radi. Propustio je tri godine, a on nema kapaciteta, sposobnosti, volje ni energije da sagradi maksimirski stadion i on to neće učiniti.”

Upitan kako komentira to što je gradonačelnik Tomašević potpisao sporazum s Vladom u Banskim dvorima, odnosno na mjestu gdje je prosvjedovao protiv Vlade u subotu, Lovrić kaže da je to apsurdno i da se to može dogoditi samo Tomislavu Tomaševiću.

“Znači jednoj potpuno nezreloj osobi za tu funkciju koju obnašava. Ja sam objavio videozapis kako on zdušno vrijeđa, napada i proziva Vladu i premijera. Ono što je bilo za zapaziti, po prvi puta u ove tri godine od kada je gradonačelnik ja sam vidio sretnog Tomaševića. On se vratio u tu svoju ulogu aktivista, destruktivca i rušitelja i izgledao je dobro i sretno.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!