RIGOROZNE KAZNE: U Zagrebu jedan vozio pijan, drugi pod zabranom, a treći prebrzo

Jedan je vozač u Zagrebu upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, drugi pod zabranom a treći vozio iznad ograničenja, priopćili su iz PU zagrebačke, te su dobili visoke kazne.

Upravljao automobilom pod utjecajem alkohola

U četvrtak, 5. rujna oko 17.15 sati u Zagrebu, na raskrižju Radničke ceste i Ulice Petruševec, u nadzoru vozila i vozača, policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke Peugeot 206 sisačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak, a kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 2,70 g/kg.
Sudac Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu izrekao je ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 12.600 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije na 3 mjeseca.

Vozio brzinom više od dopuštene

U četvrtak, 5. rujna oko 20.35 sati u Zagrebu, na raskrižju Avenije Marina Držića i Slavonske avenije, u nadzoru vozila i vozača, policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke Audi A5 zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak, a kojem je u naseljenom mjestu izmjerena brzina kretanja vozila za 50 km/h veća od dozvoljene.
Sudac Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu izrekao je ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 12.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije na 1 mjesec.

Vozio za vrijeme zabrane

U četvrtak, 5. rujna oko 21.15 sati u Zagrebu, u Konjščinskoj ulici, u nadzoru vozila i vozača, policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke VW Passat zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak, a izvršenim nadzorom utvrđeno je da je isti upravljao vozilom za vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.
Sudac Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu izrekao je kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Komentiraj