REFORMISTI: Tražimo očitovanje Božinovića oko župana Stričaka

Reformisti su zatražili očitovanje ministra unutarnjih poslova oko slučaja HDZ-ova varaždinskog župana Anđelka Stričaka, nakon što su prošla tri tjedna od njegova izlaska koji je završio nasiljem.

Izvor: Media servis

Pogotovo nakon što je u medije procurila snimka na kojoj se vidi da je Stričak bio u kontaktu s napadačem, a ranije je tvrdio suprotno.

Sporno im je to što Stričak nije prijavljen za narušavanje javnog reda i mira nije priveden pa Reformisti tvrde da je ovo ruganje građanima.

Saborska zastupnica iz Reformista Natalija Martinčević:

”Tim više što je poznato da se ovdje ne radi o izoliranom incidentu, nego o modelu ponašanja Stričaka. Stričak ima dugu povijest nasilničkog ponašanja. Podsjetimo da ga je za nasilje prijavila supruga i da se protiv njega za nasilje u obitelji vodio proces koji je završio povlačenjem iskaza supruge na sudu u završnoj fazi postupanja. Isto se dogodilo i s neanonimnom podnesenom prijavom za silovanje i nasilje koja je nakon nekoliko godina oklijevanja odbačena”.

Šef Reformista Radimir Čačić:’

‘To je sramota za tog čovjeka. To je sramota za stranku koja ga je dovela i za stranke koje su stale iza njega pa zato sad ne pozivaju na ostavku. Možda je nekoga od njih sram, nadam se da je, ali to je nažalost i sramota je za sve nas”.