PLENKOVIĆ TVRDI: Cijelu aferu u Ini je otkrila moja Vlada, ne policija, ne Uskok, ne DORH

Nakon sjednica šireg Predsjedništva stranke čelnik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara i najavioi kako sutra ima predstavljanje izvješća o radu Vlade u Saboru, a na Antikorupcijsko vijeće neće doći.

“Sutra imamo dogovoreni termin, raspravu koja će trajati nekoliko sati o aktivnostima vlade. Ja ću u 11 sati imati obraćanje ukrajinskom parlamentu. Mi imamo svoju agendu, ako netko drugi ima svoju, neka se bavi sobom. Oko cijele te aktivnosti koja se svodi na nezakonit način djelovanja Antikorupcijskog vijeća ne treba trošiti riječi”, kazao je Plenković, javlja N1.

“Trošiti riječi na te egzibicioniste bi bilo samo njima davanje na važnosti”, komentirao je Plenković navode oporbe da sve što radi je zapravo skretanje pozornosti s afere u Ini te dodao da su u fazi da konsolidiraju pozicije oko Ine.

Osvrnuo se i na Dragana Kovačevića koji ga je optužio na prošloj sjednici Antikorupcijskog vijeća.

“Oporba radi u dosluhu s Uskokovim optuženikom, nekom tko nosi keš u koferima i baca novac u Savu. Da bi što napravio? Da bi uz prezir svojih jataka, Milanovića, on napada mene i očekuje da ja napadam njega… Mi s njegovim uhićenjem i lopovštinom u Janafu nemamo ništa. On možda računa da će na vlast doći netko drugi i da kaže ajde, možda vi iz institucija progona možete biti fleksibilniji prema njemu”, rekao je.

Rekao je da nije dobro da imamo tako velik rast cijena naftnih derivata, ali ne vjeruje da će doći do nestašica. “Razgovarat će se s malim distributerima, tjedan dana je nešto što oni sigurno mogu izdržati”, rekao je.

Govorio je i o neradnoj nedjelji.”Napravit ćemo određene iznimke. Broj nedjelja koji bi bio radan bio bi 16 od 55, uz nekoliko iznimki za službe koje inače rade nedjeljom”, rekao je. “Svi koji rade nedjeljom će biti adekvatno nagrađeni. Oni koji rade u nekim tvrtkama, a koji ne žele raditi nedjeljom, neće smjeti dobiti otkaz”, dodao je.

Na pitanje o medijskim napisima o koaliciji Možemo! i HDZ-a: “Aha, to je još jedna stvar za skretanje pozornosti. Meni se čini da ovakva ekipa iz oporbe ne može spavati od nas koliko su fokusirani, a te teze da se skreće pozornost su postale smiješne. Razlika je u tome da radimo, a oni ne rade ništa”.

“Uz najbolju volju ne čitam taj članak na taj način. U tom članku je loše to što je anonimni izvor iz HDZ-a rekao da smo ideološki bliski. Lupeta bezveze”, dodao je.

“Po kojoj logici bismo mi bili s njima u koaliciji. Sjećate se lončarenja po Zagrebu? Tu su oni specijalisti. Mi se bavimo ozbiljnim reformama. Pa vi procijenite jesmo mi u koaliciji”, nadodao je temi Možemo!

Kad je Ina u pitanju kaže da se “ekstremno suzdržavaju, pristojni smo da ne odgovorimo istom mjerom radi dobrobiti građane”.

“Cijelu aferu u Ini je otkrila moja Vlada, ne policija, ne Uskok, ne DORH. Nećemo da se skreće pozornost s toga. Shvaćate logiku?”, rekao je plenković.