PROVOKACIJA U RIJECI: Izvjesili zastavu Kraljevine Italije – traži ih policija

Podijelite članak

Na ogradi Guvernerove palače u Rijeci izvješena je povijesna zastava Kraljevine Italije. Policija provodi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska odgovornih, a jutros su zatekli dvojicu talijanskih državljana s povijesnom zastavom manjih dimenzija te su privedeni i sankcionirani.

Priopćenje PU primorsko-goranske prenosimo u cijelosti:

“Jutros, oko 6.45 sati policija je zaprimila dojavu da je na ogradi Guvernerove palače u Rijeci izvješena talijanska zastava. Dolaskom na mjesto događaja pronađena je izvješena povijesna zastava Kraljevine Italije i nekoliko letaka.

Pronađene predmete policija je izuzela, a u tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska osoba koje izvjesile navedenu zastavu. Isto tako, policija je jutros ispred Guvernerove palače zatekla dvojicu talijanskih državljana starosti 19 i 20 godina s povijesnom zastavom Kraljevine Italije manjih dimenzija.

Obojica su privedena i sankcionirana temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Na taj su način osobe spriječili u daljnjoj namjeri. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.”

Komentiraj