PROSVJED ISPRED HDZ-A U ZAGREBU: Pokrali ste sve što se pokrasti moglo

Pokret “Slobodni zajedno” organizirao je prosvjed pod nazivom “Dajemo vam otkaz” na kojemu su zatražili ostavku Vlade i prijevremene izbore.

Prosvjednici su se okupili pred središnjicom HDZ-a. Oko fontane na Trgu žrtava fašizma okupilo se par tisuća prosvjednika, koji nose transparente s porukama poput “Vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu”, “Opet ste pokrali Inu”, “Raseljena mladost je vaš uspjeh” i “Visoke cijene energenata su umjetno stvorene”.

U najavi prosvjeda moglo se pročitati:

“Pokrali ste sve što se pokrasti moglo – nije vam bilo dosta. Uništili ste ekonomiju, poljoprivredu i prodali Kunu – nije vam bilo dosta. Raselili ste nam djecu diljem svijeta – nije vam bilo dosta.

Ukrali ste nam život, sadašnjost, budućnost i domovinu – i još vam nije dosta. Opljačkali ste imovinu hrvatskog naroda, a govorite kako MI moramo stegnuti remen”.

Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je svojedobno vodio tzv. antivakserske prosvjede protiv epidemioloških mjera, naglasio je da prosvjed organizira isključivo pokret ”Slobodni zajedno”, koji nije povezan niti s jednom političkom strankom, pa su optužbe premijera Andreja Plenkovića kako je riječ o desnim ekstremistima podmetanja.

“Mi smo došli na prosvjed protiv ‘kradezea’ i Plenkovića, to je jedini razlog zašto smo došli”, rekao je jedan prosvjednik.