PROSLAVA USKRSA: Ne zna se za što je molio Vladimir Putin na uskrsnoj misi

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je uskrsnu poruku u kojoj moli Boga da “spasi sve Ukrajince”.

Iz Katedrala sv. Sofije, najveće znamenitosti grada Kijeva, spomenika iz razdoblja Kijevske Rusije  Zelenski je ponovio građanima da se bore za iskrene i čiste ideje te da vjeruje u pobjedu Ukrajine.

“Danas svi vjerujemo u novu pobjedu Ukrajine i uvjereni smo da nećemo biti uništeni ni od kakve horde ili zla. Proživljavamo teška mračna vremena i na ovaj svijetli dan većina nas nije u svečanoj svijetloj odjeći, ali se borimo za svijetle, čiste ideje. Na svijetloj strani. Istina, ljudi, pravda, Gospodin i nebesko svijetlo su na našoj strani.”

“Na Uskrs molimo Boga za veliku milost da ostvarimo naš veliki san – ovo je još jedan veliki dan – dan kada će u Ukrajinu doći veliki mir. A s njim – vječni sklad i blagostanje. S vjerom i povjerenjem u to – svima čestitam Uskrs. Čuvajte se. Čuvajte svoje najmilije. Čuvajte Ukrajinu! Krist je uskrsnuo! Uskrsnuo je doista” poručio je Zelenski svojim sugrađanima.

Vladimir Putin bio je uskrsnoj misi Ruske pravoslavne crkve u moskovskoj Katedrali Krista Spasitelja. Tijekom mise držao je svijeću.

Liturgiju koja je počela nekoliko minuta prije ponoći služio je patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril.

U ovoj crkvi Putin tradicionalno slavi Uskrs. Pored Putina je, kao i prethodnih godina, bio gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

Kiril je poželio vjernicima duhovnu snagu, mir i isključenost iz komunikacije koja može povrijediti bližnje.

Ruski patrijarh pozvao je vjerni narod da sudjeluje u pomoći stradalima u ratnim djelovanjima i zahvalio svima koji “obavljaju ovu važnu službu”.