VOLODIMIR ZELENSKI: Ubili su bebu od tri mjeseca, oni su pravi gadovi

U noćašnjem obraćanju predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski opisao je Rusiju kao terorističku državu i usporedio njezine akcije u Mariupolju s akcijama nacista. Dodao je da će odgovorni za zločine odgovarati.

U emotivnom govoru osvrnuo se na raketni napad u Odesi u subotu u kojem je ozlijeđeno 18, a poginulo 8 ljudi, uključujući tromjesečnu djevojčicu, njezinu majku i baku.

“Ubili su bebu od tri mjeseca. Kada je rat počeo, ta beba imala je mjesec dana. Možete li to uopće zamisliti? Oni su naprosto gadovi, pravi gadovi. Nemam drugu riječ njih”, rekao je Zelenski.

“Kako je zaprijetila Rusiji? Čini se da je ubijanje djece nova nacionalna ideja Ruske Federacije”, rekao je Zelenski.

“Rakete su lansirali ruski strateški zrakoplovi iz Kaspijskog mora. Ukrajina je uspjela oboriti dvije rakete, ali je još pet projektila pogodilo grad”, dodao je.

“Identificirat ćemo sve koji su odgovorni za ovaj napad… Svi koji daju ove naredbe, sve koji te naloge ispunjavaju. Bez obzira koliko nam treba vremena, svi će ti gadovi biti odgovorni za svaku smrt koju su prouzročili”, rekao je.

Dodao je da se i dalje pojavljuju nove informacije o zločinima ruskih snaga nad stanovnicima Mariupolja. “Pronalaze se nove grobnice ljudi ubijenih od strane okupatora. Riječ je o desecima tisuća mrtvih stanovnika Mariupolja. Zabilježeni su razgovori okupatora o tome kako prikrivaju tragove svojih zločina”, kazao je.