PRIZNAO ČEGA SE BOJI: Marin Miletić, zastupnik Mosta, otvoreno o svom strahu

Marin Miletić, zastupnik Mosta, koji često ima posebne objave na društvenim mrežama, ovaj put je progovorio o strahu, točnije odgovorio je na pitanje koje je postavio sebi samom – Čega se bojiš Marine?

Na Facebooku Miletić piše:

Jedne stvari se ipak bojim. I želim vam to javno priznati. Bojim se probuditi u svijetu u kojem je nestalo ljubavi.

Bojim se, bez obzira koliko silne te visoke planine bile moga i tvoga ponosa, da se probudim u svijetu u kojem neći vidjeti barem obrise pokušaja gradnje mostova.

Bojim se da moja djeca u svome ocu ne vide onu ljubav koja je mene ljubila i učinila me spremnim ljubiti druge koje mi Bog šalje u život. Bojim se hladnoće srca. Bojim se stisnutih očiju i stisnutih šaka. I odbijam biti dio takvog svijeta.

Bojim se da ne mogu primiti za ruku one cijepljene. I povesti ih preko ceste na sigurno. Bojim se da kave koje pijem s necijepljenima ne budu gorke ne radi kave nego radi gorčine onih koji su ju spremale.

Bojim se svijeta. I mog i tvog. Našeg. Ako zaboravimo na ljubav. U jedno sam siguran. Gdje god je zlo, da ne napišem jasnije – Zli, tamo sigurno nema ljubavi. A čini mi se da tog oca laži i ubojice čovjeka od početka, kako Krist naziva đavla – ima u oba tabora.

Zato ja biram svoj put.

I uopće me ne zanima što će itko na ovome svijetu reći. Važno je istinu živjeti, istinu svjedočiti, istinu ljubiti. Ako pak ljubavi nemam – onda nemam ništa jer ako ljubav imam onda imam – sve.

Toga se bojim. Izgubiti sposobnost da ljubim. Svakog čovjeka i čovječicu. Nebitno ljube li oni pritom mene. Ili, u kojem taboru su se iz ovog ili onog razloga sada zatekli.

Držite mi se ljudi. I čuvajmo jedni druge. Izađite na skupljanje potpisa za referendum. I pokažite tu svoj mir, svoju ljubav. Svoj stav o svemu ovome. Na način koji ne donosi nikakvo razaranje u ičemu. Referendum je graditeljski. On će pomoći vratiti mir našem narodu.

Narod će znati da je ponovno važan.

To je referendum. Nada. Referendum je nada.