PRIHODI OD STRANIH TURISTA: U prvoj polovini godine 3,85 milijardi eura

Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB) u drugom tromjesečju 2023. godine prihodi od stranih turista iznosili su 3 milijarde i 180 milijuna eura što predstavlja rast od 18,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. godine, odnosno prihodovano je 494,2 milijuna eura više.

Stoji to u priopćenju Ministarstva turizma i sporta koje prenosimo u cijelosti.

“Sveukupno, u prvoj polovici 2023. godine, prihodi od stranih turista iznosili su 3 milijarde i 850 milijuna eura što predstavlja rast od 21,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. godine, odnosno prihodovano je 678 milijuna eura više.

„Nakon do sada rekordne 2022. godine po prihodima od stranih turista, u 2023. bilježimo još bolje rezultate. Hrvatska je napravila veliki iskorak u kvaliteti i postala prepoznata kao poželjna turistička destinacija i izvan ljetnih mjeseci“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Naglasila je kako zahvaljuje svim djelatnicima u turističkom sektoru na trudu i angažiranosti kojima hrvatski turizam čine konkurentnim i Hrvatsku jednom od najpoželjnijih turističkih destinacija.

„Vlada Republike Hrvatske je s dionicima u turizmu razvila strukturiran dijalog i partnerstvo te ćemo nastaviti podupirati kvalitetan razvoj hrvatskog turizma“, zaključila je Brnjac. “