PREMIJER PORUČIO SELAK RASPUDIĆ: Vi ste glavna ljubiteljica Milanovića

Zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić malo je bacila iz takta premijera Andreja Plenkovića svojim pitanjem na aktualnom satu.

“Neću vas pitati je li vam se grlo osušilo jer ste trebali nazvati Ursulu Von der Leyen ili vam se ne javlja. Da imate ikakav utjecaj u EU, nešto biste poduzeli. Neću vas pitati zašto naričete o tome da vaši intervju nisu dovoljno popraćeni u medijima. Neću vas pitati zašto je Markov trg još uvijek ograđen jer ste samo vi vidjeli ugrozu terorizma. Neću vas ni pitati za stalno mijenjanje šešira Pupovca, da vam to smeta raskinule bi koaliciji. Zato ću vas samo pitati – imate li podatak koliko je narastao ili se smanjio broj zaposlenih u središnjoj i državnoj upravi?”

“Prvo ću o omiljenoj tezi Mosta, a to je proglašavanje naše većine hrvatsko-srpskom koalicijom. Vi kao glavna ljubiteljica Milanovića kad se on grli, bratimi s Dodikom šutite. Tišina. Gromoglasna tišina Mostovaca. Zero. Niste jedini”, počeo je premijer.

“Što se tiče EU, Hravtska je respektabila članica koja ima na raspolaganju 25 milijardi eura. To je sigurno zaslugom Mosta”, dodao je Plenković.

“Što se tiče broja zaposlenih, vjerojatno ih ima više, pitat ću to Malenicu, ali ako ih ima zaposlenih, zaposleni su da država bude bolja i učinkovitija”, kazao je Plenković.

“Nisam iznenađena što ne znate odgovor na moje pitanje, to pokazuje koliko znate o sustavu. Ja ću vam dati brojke. Ispada da ste u zadnje četiri godine zaposlili 15.000 ljudi. Činite ljude ovisnima o politici, i onda se pitaju gdje nestaju milijarde”, kaže Selak Raspudić.

“Budući da najbolje razumijete jezik holivudskih blockbustera reći ću vam ovo. Don’t look down, premijeru. Pardon, don’t look up – look down”, odgovorila mu je saborska zastupnica.