PREDSJEDNIK O UHIĆENJIMA: To je blamaža DORH-a, a interesantan je tajming

“To je blamaža DORH-a, to moram reći, jer je potpuno očito da su koristili vještake koje nisu smjeli koristiti, ali je i tajming interesantan, kako se to obično kaže, rade nešto da bi nešto prikrili”, rekao je predsjednik Zoran Milanović o današnjim uhićenjima.

Podsjetimo kako su uhićeni bivša zamjenica zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Mirela Alerić Puklin, njezin suprug Goran Puklin, osumnjičen u aferi Janaf, te bivša članica uprave Agrokora, Piruška Canjuga.

Dotaknuo se i slučaja Gabrijele Žalac, kazavši da treba utvrditi tko tu ne govori istinu, europski ured ili DORH.

“OLAF je, prema riječima gospođe Laptoš, bivše ravnateljice USKOK-a, kojoj nije produžen mandat, preuzeo predmet na kojemu hrvatski DORH nije radio ništa. Ako iz DORH-a govore neistine, onda moraju odmah otići. Ili ova druga strana ne govori istinu, ali nisu mi jasni motivi zašto bi gospođa Laptoš to napravila, jer se to dokaže u minuti. Pitanje je zašto je slučaj u DORH-u bio mrtav, vjerojatno da se nekoga zaštiti”, rekao je Milanović, kako javlja N1, dodavši da takve njegove izjave nisu utjecaj na pravosuđe, kao i da je “ono malo povjerenja u pravosuđe razbijeno kao vaza”.

“Ne može biti istina i ono što govori Marušić i što govori Laptoš. Netko tu govori totalnu neistinu”, rekao je Milanović.

Upitan za mjeru obveznih covid-potvrda, Milanović je rekao: “Mi ćemo po svom, nećemo maltretirati ljude.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!