PREDSJEDNIK O OPTUŽNICAMA: Ne želim raspravljati o tome jer Srbija nema nadležnost

“Imamo još jedan razlog za sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost. Ovo što je napravio službeni Beograd, ne neko tužiteljstvo… “, poručio je predsjednik RH Zoran Milanović koji je u Varaždinu posjetio Špancirfest.

“Pokazuje se dobra volja da se priča o ratu u kojem je Srbija napala Hrvatsku stabilizira, i onda puf. Evo ti optužnica… Tema je važna za Vijeće da uskladimo stav kako ćemo reagirati. Ja bih sad trebao reagirati iz koljena, iz kuka. Vučić i suradnici su odlučili da je sada trenutak da se podigne optužnica protiv četiri ratna zapovjednika. Ja ne želim raspravljati o tome jer Srbija nema nadležnost. Ako se nešto dogodilo u Srbiji, dogodilo se u Srbiji. Mi možemo podignuti optužnicu protiv predsjednika Vučića, Hrvatska može sutra optužiti njihovog predsjednika ako bude loše volje jer je 1995. divljao na teritoriju Hrvatske, a ne na Petrovačkoj cesti, kao u pjesmi Branka Ćopića na kojoj su poginula neka djeca. Meni je žao zbog toga, ali za to ne mogu biti odgovorni hrvatski zapovjednici”, rekao je Milanović.

“Ja nikada ne idem na tu bijednu patetiku da spominjem hrvatsku djecu. Djeca su djeca. Tko na taj način spominje djecu, taj je lažljivac”, rekao je Milanović. Kaže kako Hrvatska mora reagirati, prenosi Dnevnik.hr.