TUŠKAN ODGOVORILA HREBAKU: Nedopustivo je reći da se škole neće grijati dok rade spremačice

Gradonačelnik Bjelovara i član vladajuće koalicije Dario Hrebak je jučer za N1 rekao kako “nema više grijanja škole u popodnevnim satima da bi spremačice mogle pospremiti školu”.

Ana Tuškan iz Sindikata hrvatskih učitelja za N1 je komentirala ovu izjavu te mogućnost prelaska na online nastavu kako bi se uštedjelo na grijanju.

“Kada mislimo da gore ne može, uvijek se nešto gore dogodi. Ovakav scenarij je nedopustiv… Ne mogu biti različiti uvjeti za učenike u različitim županijama, jer sva djeca imaju pravo na jednake uvjete”, rekla je Tuškan.

Kako navodi, izjava o tome da se neće grijati dok spremačice rade je “nedopustiva”.

“One već rade u teškim uvjetima, a situacija u obrazovanju je sve gora. Već sada znamo koje su posljedice koje je proizvela online nastava… Ostale države subvencioniraju građane, od umirovljenika do roditelja, a naša država, osim što vodi lošu energetsku politiku, sada stavlja teret na građane. Sigurno će se dogoditi da će računi biti previsoki, budući da su osnivači do sada redovno kasnili s plaćanjem režija. U njihovoj je nadležnosti i plaćanje prijevoza, koje je također kasnilo”, rekla je.

Kaže da se ne smije dopustiti online nastava, jer to “nije škola”.

“Govori se da će troškovi biti znatno viši, a država će morati intervenirati, jer se ne može dozvoliti da škole ne bude”, rekla je Tuškan.