PREDSJEDNICA S UZGAJIVAČIMA KONJA: Krapinski kraj čuva hrvatskog hladnokrvnjaka

S veseljem sam se odazvala pozivu na Skupštinu uzgajivača konja, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je u Krapini nazočila 15. godišnjoj skupštini Županijske udruge uzgajivača konja.

Na Facebooku je uz fotografije predsjednica dodala: “Izuzetna ljepota i narav konja na poseban način obogaćuju život i čine ga ljepšim. Toga su svjesni uzgajivači i vlasnici ovih prekrasnih životinja, koje danas, uz tradicionalne, nalaze nove uloge bilo u sportskim natjecanjima, bilo u rekreativnim, turističkim ili kulturnim manifestacijama”.

Inače, županijska udruga okuplja više od stotinu članova, dok broj konja varira od 350 do 500, a ono što je posebno zanimljivo – 90 posto je hrvatski hladnokrvnjak.

Predsjednik udruge Mirko Majsec, predsjednik udruge, rekao je kako su ciljevi osnivanja bili razmjena iskustva, zajednički nastup na izložbama kao i sudjelovanje u turističko-vjerskim manifestacijama.

Ministar gospodarstva Darko Horvat je rekao keko će njegovo ministarstvo vrlo brzo pokrenuti široku kampanju pod sloganom ”Ostvari svoj san u Hrvatskoj”, dok je saborski zastupnik Žarko Tušek zahvalio je udruzi na promociji Hrvatskog zagorja i naglasio da nije čudno što se na proslavi okupio veliki broj uzvanika s nacionalne razine jer je to potvrda i priznanje radu Udruge.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović zahvalio je svim članovima udruge koji njeguju konjogojstvo kako se konj u Zagorju ne bi vidio samo u galeriji u Klanjcu, a župan Željko Kolar kazao je kako je 15 godina odličnog rada iza Udruge koja je dala veliki doprinos u turističkoj promociji Krapinsko-zagorske županije.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/KolindaGrabarKitarovic/posts/2017397848327164″ bottom=”30″]