HASANBEGOVIĆ O ČOVIĆU: Njegova je politika poznata – strateško savezništvo s Dodikom

Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik stranke Neovisni za Hrvatsku, gostovao je na N1 televiziji i među ostalim komentirao nazočnost predsjednika HDZ-a BiH na svečanoj ceremoniji neustavnog Dana Republike Srpske u Banja Luci.

“Mogu se nadovezati na riječi ministra Krstičevića da je riječ o sramoti. No ovaj događaj nam zapravo pokazuje da je jedna politika doživjela svoj moralni i etički slom iz nazočnosti hrvatskoga veleposlanika na tom događaju”, rekao je Hasanbegović za N1 i komentirao izjavu sada već bivšeg veleposlanika Ivana Del Viechija koji je rekao kako i nije bio na proslavi, već na sastanku s Dodikom koji je ranije dogovoren:

“Riječ je o bizarnom objašnjenju, nismo mala djeca. Gospodin Del Vechio je dobro znao što se u Banja Luci događa 9. siječnja. On je činio ono što Hrvatska politika čini već duži niz godina – bespogovorno je podupirao i slijedio politiku gospodina Dragana Čovića i iz ovoga možemo zaključiti da hrvatska politika prema BiH nije niti postoji, ona je svedena da bude instrument politike gospodina Čovića, a svi znamo koja je to politika. On nije prvi put na obilježavanju tog nesretnog 9. siječnja, on je tamo bio redovito i njegova politika je poznata – strateško savezništvo s gospodinom Dodikom. On je pretvorio hrvatsku politiku u BiH u ostvarenje svesrpskih nacionalnih ciljeva.”

Na konstataciju novinara kako Čovića ipak bira velik broj Hrvata u BiH, te da je bio i u Predsjedništvu, Hasanbegović je rekao:

“Ključni su dosezi njegove politike i to se egzaktno može ustanoviti da su oni takvi da su u surpostnosti sa stvarnim interesima Hrvata u BiH”.