PREDAO PRIJAVU O ŽIČARI: Za 100 milijuna kuna odgovorni su i HDZ i Plenković

SDP-ov Renato Petek predao je DORH-u kaznenu prijavu zbog sumnje vezane uz izgradnju sljemenske žičare koje se odnose na kaznena djela zloupotrebe položaja kao i nezakonitost pogodovanja.

Izvor: Media servis

Napomenuo je kako su u prijavi navedeni svi koji su sudjelovali u realizaciji projekta od planiranja pa sve do same izgradnje. Poručio je kako ne želi prihvatiti da je odgovornost bila samo na pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću:

“Postoji i politička odgovornost, a ona je na premijeru Plenkoviću i na HDZ-u koji su u partnerstvu s Milanom Bandićem izgradili ovaj projekt koji su kao Klub HDZ-a u Gradskoj Skupštini Grada Zagreba stavljali amandmane kako bi se ova žičara mogla izgraditi ovakva kakva jest, a nikada nisu adekvatno reagirali kada su se u medijima pojavile i dokumentacijom razne sumnje u moguće malverzacije tijekom realizacije.”

Izjavio je kako želi da žičara postane održiva i donosi dobrobit ZET-u, ali i građanima.

A o svemu je Petek na Facebooku napisao:

Ispunio sam svoju građansku dužnost i predao DORH-u sve informacije i podatke na temelju kojih vjerujem da je tijekom realizacije projekta napravljena financijska šteta za Grad Zagreb u iznosu od oko 100 milijuna kuna. Sumnjam da je do štete došlo zbog počinjenja kaznenih djela.

Ovime zatvaram knjigu koja se tiče financiranja i izgradnje Žičare Sljeme. Sada ću ovom projektu pristupati iz drugog kuta: želja mi je da se postigne održivost i funkcionalnost žičare te da izgrađena žičare bude u funkciji građana Zagreba.